Tot ce trebuie sa stii despre noul Sony Alpha 1 – Mirrorless Full-Frame revolutionar de la Sony

Sony Alpha 1 este cel mai nou mirrorless Full-Frame dedicat profesionistilor. Aceasta noua camera vine cu un senzor de 50 de megapixeli alaturi de un vizor de 9.44 milioane de pixeli cu rata de refresh de 240 Hz. Aceasta combinatie de senzor/vizor ofera imagini fara black-out si o experienta fara imagine sacadari. Fotografierea in rafala se face la 30 fps la rezolutie maxima, asta datorita procesorului de imagine Bionz XR. Sistemele de focus si expunere sunt capabile sa faca 120 de calcule pe secunda pentru a asigura cadre echilibrate in cele mai diverse situatii de iluminare.

 

La 737 de grame, Alpha 1 este o camera cat se poate de usoara.

 

Evolutia lui Alpha 1 reprezinta o bucurie pentru fotografii care prefera actiunea, dar si rezolutia inalta. Sincronizarea bliturilor cu ajutorul shutterului mecanic se face acum la maxim 1/400, o premiera mondiala in acest moment.Inca un aspect interesant este posibilitatea de utilizare a bliturilor Sony cu shutterul electronic. Partea de autofocus reprezinta iarasi o noutate, algoritmii fiind ajustati sa fie mai rapizi ca oricand. Alpha 1 vine cu 759 de puncte care acopera 92% din cadru. Ca o noutate extra, acest Sony vine cu modul de tracking Eye-AF pentru pasari, ceea ce este ceva nou de la Sony. Restul functiilor de Eye AF sunt prezente si imbunatatite pe aceasta camera.

 

Pe partea de design aceasta seamna foarta mult cu seria A9 si A9II ( vezi articol ).

 

 

Noul Alpha 1 este capabil de inregistrari 8K la 30 fps cu sau 4K la 120 fps. Noul Alpha pare a fi o camera orientata atat pentru fotografi cat si pentru videografi. Pe timpul inregistrarii foto si video stabilizarea ofera pana la 5.5 stopuri de stabilizare. Alimentarea camerei se face de la un acumulator FZ100, iar stocarea se face pe 2 carduri CFexpress Type A care sunt dublate ca slot SD UHS-II. Noua camera ofera multe noutati pe care abia astept sa le testez pe masura ce camera va fi disponibila.

 

 

 

 

 

 

Sony Alpha 1 in toata maretia sa.

Partea de conectivitate include MicroUSB + USB C 3.2 alaturi de un port Gigabit de retea si jack pentru casti si microfon.

Sloturile de stocare se ascund dupa o usa securizata.

Alpha 1 de la Sony stocheaza date pe carduri SD UHS-II sau CFxpress Type A.

Partea din spate a camerei arata ca ar avea ecran articulat, dar in prezentarea oficiala nu s-a confirmat nimic.

 

 

Acum la finalul acestui articol pot sa spun ca Alpha 1 este noul rege al seriei mirrorless de la Sony. Acesta este competitor direct pentru EOS R5 si vine sa se impuna pentru cei care vor o camera foto de actiune de inalta rezolutie cu capabilitati video inalte. Pe hartie totul suna bine, iar demonstratia practica ramane sa convinga in viitorul apropiat. Pare a fi o camera incitanta care merita toata atentia celor care cauta sa faca upgrade. Alpha 1 de la Sony va fi disponibila in Romania la un pret de peste 7300 Euro incepand cu luna Martie. Camera fiind deja listata pentru precomanda la F64 la pretul de ~36000 lei ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul ( daca doriti ). Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).