Update-urile Nvidia Studio pe August si lansarea RTX A2000

Viitorul graficii 3D va fi prezentat la conferința virtuală SIGGRAPH 2021, acolo unde NVIDIA Studio a expus beneficii exclusive pe care tehnologiile NVIDIA RTX le aduc creatorilor și profesioniștilor care obișnuiesc să lucreze cu formate 3D. Unul dintre ele este NVIDIA Omniverse, o lume virtuală imersivă interconectată unde artiștii pot să construiască scene digitale, modele 3D si să proiecteze clădiri și multe altele. Omniverse este disponibilă acum în varianta open beta și poate fi accesată gratuit de utilizatorii NVIDIA RTX și de cei care lucrează pe plăci GeForce RTX. Odată cu lansarea noi plăci NVIDIA RTX A2000 , milioane de artiști 3D și creatori de conținut vor avea ocazia să exploreze capabiliățile platformei.

 

 

NVIDIA RTX A2000 se alătură seriei RTX, drept cea mai puternică și mai compactă placă grafică dual-slot pentru creatorii 3D. Noua placă pentru desktop integrează tehnologiile inovatoare RTX din arhitectura NVIDIA Ampere, precum:

 

  • Nuclee RT de generația a doua pentru real time ray tracing și o performanță de 5 ori mai mare comparativ cu generația anterioară cu RTX ON.
  • Nuclee Tensor de generația a treia, pentru stimularea și accelerarea funcționalităților creative bazate pe inteligența artificială
  • 2x PCIe de generația a patra pentru accelerarea fluxurilor de date și până la 6GB memorie ECC, pentru randarea și exportarea fișierelor mari.

 

Pentru creatorii aflați mereu în mișcare, soluția poate fi reprezentată de laptopurile cu NVIDIA RTX A2000 – adică majoritatea laptopurilor Studio disponibile, precum Lenovo ThinkPad P17 Gen 2.Plăcile grafice NVIDIA RTX A2000 suportă o varietate mare de fluxuri de lucru creative, inclusiv realizarea de modele 3D și Omniverse, fie de la un desktop, fie din orice loc în care artiștii își pot lua laptopul de lucru.

 

Luna august aduce noi actualizări ale aplicațiilor creative și cel mai recent driver Studio 

 

Recent au fost introduse și noi actualizări pentru aplicațiile creative de top, iar driverul Studio al lunii august, disponibil începând de astăzi, îmbunătățește suportul pentru toate acestea. Topaz Sharpen AI v3.2 oferă acum rafinări suplimentare ale modelelor AI accelerate de plăcile grafice RTX și de nucleele Tensor, adăugând un grad de motion blur crescut de 1,5 ori, dar și funcțiile Too Soft/Very Blurry, pentru reducerea artefactelor în imagine.

 

 

Capture One 21 v14.3.0 adaugă un nou instrument Magic Brush, pentru realizarea unor editări de imagine complexe într-o singură secundă, lucrând direct pe imaginea procesată aflată la baza proiectului, din fișierul raw. Acest proces este accelerat de hardware și este de până la 3 ori mai rapid la folosirea plăcii grafice, comparativ cu utilizarea procesorului.

 

Fluxurile creative de lucru 3D variază de la scene ce reproduc imagini în timp real, cu lumini și umbre complexe, până la vizualizarea minunilor arhitecturale, în Omniverse sau pe alte canale, prin exporturi masive de date. Acestea necesită o putere computațională foarte mare și tehnologii NVIDIA RTX avansate, alături de plăci grafice GeForce RTX, pentru a îndeplini rapid și cu succes toate sarcinile.

 

Aceste laptopuri Studio sunt construite pentru a gestiona fluxuri creative 3D extrem de solicitante:

 

  • Lenovo P1 Gen 4 este un laptop elegant și ușor, cântărind mai puțin de 1,8 kilograme. Acesta este disponibil în multiple configurații, inclusiv cu GeForce RTX 3070 și 3080, dar și cu plăcile grafice pentru laptopuri RTX A4000 și A5000.
  • Dell Precision 7760 este cel mai subțire, mai mic și mai ușor laptop al producătorului, o stație de lucru mobilă de 17 inci. Cu o configurație care integrează inclusiv RTX A5000 și 16GB memorie video, este extraordinar pentru gestionarea modelelor masive 3D sau a fluxurilor de lucru în aplicații multiple.
  • Acer ConceptD 7 Ezel integrează balamaua patentată Ezel și are un display touchscreen 4K de 15.6 inci, validat de PANTONE. Disponibil începând din luna august, acesta vine și cu o placă grafică pentru laptop GeForce RTX 3080 și cu 16GB memorie video.

 

 

Sistemele bazate pe RTX A2000 vor fi disponibile începând din luna octombrie. Driverele de Studio pot fi descarcate de AICI ( vezi pagina ), iar placile video Nvidia sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi produse ) –  PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Trebuie sa stiti ca tendinta globala pentru placile video este sa se ieftineasca, deci curand vom avea placi de generatie noua la pret decent. Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea blogului. Va Multumesc!