Olight H2R Nova Review – Lanterna care nu trebuie sa lipseasca din trusa unui fotograf

Lanterna Olight H2R a sosit in urma cu cateva luni, alaturi de o rugaminte de a ii face un review. De mult m-am gandit ce fotografii s-ar putea obtine cu o lanterna LED cu lupa difuza. H2R este cea mai puternica lanterna frontala din gama Olight. LED-ul Cree XHP50 are o putere de iluminare de 2300 lumeni, cu 200 lumeni mai mica decat  o lampa Yongnuo 360 ( review ). Punctul de lumina este difuz, fiind foarte utila si in fotografie. Autonomia lanternei este cuprinsa intre 45 zile ( putere minima ) si 110 minute ( putere maxima ). Olight H2R are o constructie metalica rezistenta la impact si care poate fi scufundata in apa pana 2 metri. Reincarcarea se face cu ajutorul unui cablu magnetic. Baza magnetica a lanternei Olight H2R permite atasarea de orice suprafata metalica, pentru o usurinta de utilizare in multe imprejurari.

 

 

Specificatii cheie

 

 • LED Cree XHP50 cu putere maxima de 2300 lumeni;
 • Optica cu difuzie, pentru o zona larga de iluminare;
 • Distanta maxima de iluminare: 153 metri;
 • 5 trepte de iluminare + stroboscop ( SOS );
 • Autonomie cuprinsa intre 110 minute ( MOD 1 = 2300 lumeni ) si 45 zile  ( MOD 5 = 1 lumen );
 • Acumulator Olight de tip 18650 cu capacitate de 3000 mAh ( 3,6 V );
 • Certificata IPX8 (submersabila la maxim 2m);
 • Constructie metalica rezistenta;
 • Incarcare magnetica
 • Greutate: 64 grame;
 • Dimensiuni: 11 cm ( lungime ) x 2,5 cm ( diametru maxim );
 • Garantie 5 ani.

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

Olight H2R Nova (2) Olight H2R Nova (3)

Prezentarea puterii de iluminare pentru cele patru intensitati.

Olight H2R Nova (4)Olight H2R Nova (5)

Garantie de 5 ani si disponibila in doua variante, Cool White si Neutral White.

Olight H2R Nova (8) Olight H2R Nova (9)

Ambalajul este premium, acesta reuseste sa impresioneze utilizatorul prin experienta de despachetare.

Olight H2R Nova (10)

In pachet gasim: manual utilizare, baza magnetica de incarcare ( lipseste din poza ), lanterna H2R si banda elastica de cap.

Olight H2R Nova (11)

Banda elastica pentru cap este confortabila si se ataseaza magnetic de corpul lanternei.

Olight H2R Nova (12) Olight H2R Nova (13)

Profilul lanternei are un design striat, pentru o priza sporita in timpul utilizarii. Clipsul dual permite atasarea in orice pozitie a lanternei de rucsac, curea si haine.

Olight H2R Nova (15)

Baza magnetica de incarcare se poate atasa de suprafatele metalice pentru o fixare in timpul fotografierii.

Olight H2R Nova (16)

Acumulatorul reincarcabil de 3000 mAh ofera 110 minute de autonomie la puterea maxima de 2300 lumeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rezista chiar si sub apa, poate fi plouata ore in sir fara sa se strice.

 

 

Experienta de Utilizare

 

Lanterna Olight H2R are potential de utilizare in fotografie datorita puterii sale de 2300 de lumeni, intr-un format compact. Un alt avantaj este lupa de difuzie din fata led-ului, aceasta oferind un fascicul de lumina uniform si difuz. Olight H2R poate fi folosita in fotografia de portret de la o distanta de 3-4 metri, in asa fel incat sa nu orbim subiectul fotografiat. Pe timp de zi este mai usor de utilizat ca lumina de umplere, dar noaptea fiind singura sursa de lumina cu punct ingust, avem nevoie si de o sensibilitatea ISO ridicata pentru fotografia de portret.

 

Fotografia de produs este iarasi un gen unde H2R se face utila, iar daca adaugam un gel colorat peste lumina de 5500-6500K, obtinem rezultate interesante. Putem realiza si light painting cu lanterna, cu sau fara gel atasat. Se poate utiliza si fotografia in ploaie fara griji, in comparatie cu un blitz traditional.Baza magnetica permite atasarea lanternei de orice  suprafata metalica. In acest fel avem mai mult control al luminii in timpul fotografierii si usurinta de utilizare fara sustinerea unui asistent. Olight H2R poate fi atasata si de cap cu banda inclusa in pachet, iar in acest fel putem sa o folosim la sesiunile de astrofotografie, atunci cand aranjam echipamentul si cand dorim sa pozam cu lanterna atasata de cap.

 

Constructia este din aliaj metalic rezistent la apa ( certificare IPX8 ) si impact de pana la 150 cm deasupra solului. Lanterna este solida, iar in multiplele impacturi cu betonul nu a capatat mai mult de cateva zgarieturi. Am scufundat lanterna in piscina timp de cateva zeci de minute, fara nici o problema de functionalitate. Am expus lanterna la temperaturi de -25 de grade in nordul Norvegiei si a rezistat cu vitejie. Clipsul dublu permite atasarea in orice fel si chip al lanternei de buzunare, inele de rucsac sau geanta foto. Calitatea lanternei a surprins inca de la ambalaj si s-a dovedit ca produsul are un inalt standard de calitate.

 

Autonomia este de 110 minute in modul turbo de 2300 mAh, in acest mod lentila frontala se incinge atat de tare incat se poate aprinde focul la nevoie sau la -25 de grade lanterna poate fi folosita ca un incalzitor de maini. In modul high si normal,  H2R ofera o autonomie de 2,5 ore, respectiv 10 ore. Valorile sunt arhisuficiente pentru utilizarea de zi cu zi. In cazul fotografiei de cele mai mult ori am folosit modul turbo. Incarcatorul magnetic incarca acumulatorul in cam 3-6 ore, in functie de portul USB folosit. Lanterna se poate incarca si de la powerbank sau panoul solar ( Xtorm Soolar Booster 24W ).

 

Iata cateva exemple de utilizare:

 

Olight H2R Nova (5) Olight H2R Nova (1)

Fotografiam SKB 2217-12 ( review ) la -25 de grade in portul din Tromso, Norvegia.

P1000941s

Portret fotografiat cu Panasonic G9 si H2R cu gel portocaliu, de la o distanta de 2 metri.

Urmeaza sa postez o galerie completa, cu fotografii iluminate cu H2R.

 

 

 

Concluzie

 

Olight H2R Nova este perfecta pentru un fotograf care are nevoie de o lanterna de nadejde. Aceasta poate tine cu succes locul unei lampi video cu putere de maxim 2300 lumeni, dar cu o greutate de doar 100 grame si dimensiuni mult mai compacte. Daca se folosesc geluri de corectie a luminii, H2R se poate utiliza in fotografia de produs si de portret. Folosind geluri colorate ne putem juca creativ cu lumina produsa de lanterna. Atasarea gelurilor in modul turbo este indicata sa fie facuta cu atentie, pentru ca lanterna se incinge si le poate topi. In concluzie Olight H2R este cea mai potrivita lanterna pentru un fotograf, care are nevoie de lumina difuza si puternica, intr-un pachet compact.

 

Olight H2R Nova este disponibila pentru comanda pe Olight Romania, la un pret standard de 450 lei ( vezi oferta ). Din cand in cand lanterna mai poate fi gasita la diverse promotii, uneori chiar si sub 300 lei. Un acumulator de rezerva este disponibil la un pret de 90 lei ( vezi produs ).