Olympus OM-D E-M1 Mark III a sosit – Stabilizare pe 5 axe cu compensare de 7 stopuri

Noul Olympus OM-D E-M1 Mark III tocmai ce a fost anuntat si imprumuta o multime de caracteristici de la E-M1X ( vezi articol ). Noul mirrorless cu corp robust are un senzor MFT ( Micro Four Thirds ) de 20 megapixeli si poate surprinde actiunea la 18 FPS in mod AF-S. Inregistrarea video se face la rezolutie 4K si 24 fps. Remarcabil este faptul ca secventele video si imaginile vor fi stabilizate de un sistem capabil sa compenseze 7 stopuri. Asta inseamna ca se pot realiza imagini cu timpi de expunere semi-lungi din mana. Chiar si modul pixel shift beneficiaza de avantajul de stabilizare al noului E-M1 Mark III. Olympus  adotat aparatul cu moduri de fotografiere din mana precum Handheld High Res Shot, Live ND, Starry Sky AF. Toate acestea sunt posibile datorita sistemului de stabilizare, nu putine aparate foto mirrorless se pot lauda cu performanta unui astfel de sistem de stabilizare.  Sper ca in curand sa ma joc si eu cu un astfel de aparat.

 

 

 

 

Olympus OM-D E-M1 Mark III - 1 (4)

Inregistrarea fotografiilor se face pe carduri SD UHS II ( slotul 1 ) si UHS I ( slotul II ).

Olympus OM-D E-M1 Mark III - 1 (2)

Aparatul este dotat cu port pentru microfon, casti , microHDMI si USB.

 

Procesorul TruePic IX  ajuta la procesarea  imaginilor de 50 megapixeli obtinute din mana cu ajutorul noului sistem de stabilizare. Sitemul de stabilizare controleaza si modul de pixel shifting, pentru obtinerea imaginilor de mare rezolutie. Nu este clar care sunt limitarile ca timp de expunere, dar sa pot testa aparatul curand. Sistemul de autofocus are 121 de zone selectabile de autofocus. Aceste puncte pot fi utilizate in urmatoarele configuratii  “Single, Group 5-point, Group 9-point, Group 25-point, 121-point and small AF”. Sistemul de autofocus este controlat de TruePic IX si ofera detectie precisa pentru fete si ochi. In acest fel focalizarea oamenilor va fi cat mai precise in cazul fotografiei de actiune. Olympus OM-D E-M1 Mark III a primit certificare oficiala IPX1, aparatul poate fi folosit in conditii meteo dificile, camerele Olympus sunt cunoscute pentru ermetizare si calitatea constructiei, iata ca nici Olympus OM-D E-M1 Mark III nu face exceptie.

 

Olympus OM-D E-M1 Mark III - 1 (5)

Vizorul EFV are o rezolutie de 2.36 milioane de pixeli, iar ecranul articulat de 3 inch este si tactil.Olympus OM-D E-M1 Mark III - 1 (3)

M1 Mark III pare a fi un aparat ergonomic cu multe butoane externe.

 

Noul M1 Mark III va fi disponibil global incepand cu 24 februarie la un pret care incepe de la 1800$. In Romania va fi disponibil cel mai probabil pe la 10000 lei. La noi echipamentul Olympus poate fi achizitionat de la F64 ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ) . Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).