Noul prime Panasonic 50 mm F1.8 este aici

Panasonic 50mm F1.8 este cel mai nou prime dedicat monturii Leica L. Acesta este al doilea adăugat seriei de patru obiective cu diafragmă luminoasă F1.8 bazate pe standardul L-Mount. Un total de patru obiective cu diafragmă F1.8 din seria LUMIX S, care prezintă dimensiuni apropiate și poziții comune ale elementelor de control. De exemplu, când camera este montată pe un ghimbal, este ușor să se schimbe aceste lentile rapid cu ajustări minime ale celorlalte echipamente conectate.

 

Specificatii cheie 50 mm F1.8

 

  • Constructie optica: 9 elemente aranjate in 8 grupuri
  • Diafragmă rapidă F1.8 pentru un bokeh accentuat
  • Unghi de cuprindere universal pentru utilizare versatilă
  • Design compact și ușor
  • Filtru de 67 mm;
  • Proiectat pentru utilizare hibridă
  • Greutate de doar 300 grame

 

 

 

Panasonic 50mm F1.8 este compus din 9 lentile poziționate în 8 grupuri, incluzând trei lentile asferice, o lentilă ED (Extra-Low Dispersion  și o lentilă UHR (Ultra-High Refractive Index). Utilizarea celor trei lentile asferice aduce atât performanțe ridicate ale detaliilor precum și un bokeh superb, ambele avantaje ale întregii serii de obiective cu diafragmă F1.8. Lentila ED suprimă în mod eficient aberațiile cromatice. Obiectivul are o diafragmă circulară cu 9 lame, care produce forme plăcute rotunde în zonele din fundalul estompat captat de diafragma deschisă.

 

 

Obiectivul LUMIX S 50mm F1.8 este potrivit pentru o varietate largă de subiecte, de la portret la peisaj. Excelează în același timp la performanța filmării cu un mecanism care elimină fenomenul numit focus breathing. Datorită formei compacte și a greutății de numai 300 grame, LUMIX S 50mm F1.8 este ideal de luat la orice filmare. Proiectarea robustă pentru rezistență la stropi și praf* permite utilizarea în cele mai grele condiții, până la o temperatură de -10 oC cu mobilitate crescută.

 

 

 

Un nou obiectiv de 24 mm și unul de 35 mm, ambele cu diafragmă mare F1.8 sunt in dezvoltate în acest moment. Alianța L-Mount este dedicată dezvoltării obiectivelor pe această montură și extinderii gamei, pentru satisfacerea cerințelor utilizatorilor. Noul Panasonic 50 mm F1.8 va fi disponibil in Romania incepand cu luna Iulie la un pret de ~550 Euro. Echipamentele Panasonic sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) si WestBuy ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).