Panasonic LUMIX GH5 lansat oficial

Panasonic anunță lansarea camerei LUMIX GH5, cel mai nou model de top al camerelor DSLM LUMIX G, bazat pe standardul de sistem Micro Four Thirds. Noua cameră furnizează performanță hibridă avansată pentru fotografii pasionați și cameramanii profesioniști care doresc să captureze momente unice cu 4K 60p/50p și 6K PHOTO.

 

Specificatii cheie:

 • Senzor Live MOS de 20 Megapixeli;
 • Stabilizare de imagine pe 5 axe integrata;
 • Captura interna 4K/30p pe 10 biti 4:2:2;
 • Inregistrare video Full HD la 180 fps;
 • Shutter electronic cu o viteza de 1/16000;
 • Fotografiere in rafala la 9 fps cu autofocus continuu;
 • EVF cu 3,6 milioane de pixeli si magnificare de 0,76x;
 • LCD tactil articulat cu 1,62 milioane de pixeli;
 • Slot Dual UHS II ( V60 ready);
 • 802.11ac Wi-Fi, NFC si Bluetooth;
 • Constructie din aliaj;
 • Rezistenta impotriva apei si a prafului;
 • Dimensiuni: 139 x 98 x 87 mm;
 • Greutate: 725 grame.

 

Camera este prevăzută și cu un nou procesor de imagine Venus Engine, care oferă o calitate ridicată mai ales în „expresia naturală a texturii”. Gama mai mare de luminanță permite redarea unor imagini clare, mult mai bine definite, pe baza unui volum de date de 9 ori mai mare, pentru o reproducere precisă a detaliilor. Prin intermediul acestei procesări inteligente, caracteristicile fiecărui pixel sunt analizate pentru a detecta dacă pixelul se află într-o zonă uniformă, cu detalii sau la marginea fotografiei.

 

Camera LUMIX GH5 include și 5-axis Dual I.S. 2 (stabilizatorul imagine dual pe 5 axe versiunea 2), care suprimă neclaritatea printr-o modlitate mult mai eficientă și mai avansată, atât la înregistrarea imaginilor foto, cât și a celor video, inclusiv a videoclipurilor 4K. Combinarea unui O.I.S. cu un B.I.S. (stabilizator imagine în corp; pe 5 axe), compensează mișcările puternice care de obicei erau incontrolabile. Senzorul giroscopic de înaltă precizie al camerei LUMIX GH5 controlează compensarea O.I.S. și B.I.S., analizând distanța de focalizare și condițiile de înregistrare, făcând posibilă utilizarea unui timp de expunere mai mare, cu maxim 5 trepte. Acest lucru nu este util doar pentru realizarea înregistrărilor în modul superangular sau teleobiectiv, dar și în alte situații, precum pe timp de noapte sau la înregistrarea cu o singură mână.

 

 

Prima cameră DSLM din lume care îndeplinește standardele profesionale de calitate

 

 

Cu LUMIX GH5, viteza de citire a semnalului a fost accelerată, fiind cu până 1,7 ori mai mare în noul senzor digital Live MOS, iar noul procesor Venus Engine le analizează cu o viteză de până la 1,3 ori mai mare. Sinergia creată de acestea permite realizarea unor imagini video 4K 60p/50p fluide, cu o definiție extrem de înaltă, pentru prima dată într-o cameră mirrorless. De asemenea, poate efectua înregistrări video 4:2:2 / 10 biți, care reprezintă o calitate înaltă, utilizată de obicei la producerea filmelor, cu o reproducere foarte fidelă a culorii.

 

Utilizatorii pot alege cu ușurință unul din formatele MOV, MP4, AVCHD Progressive și AVCHD, la o varietate de frecvențe de cadre, fără vreo limitare de timp de înregistrare pentru video FHD și 4K. Utilizatorii profesioniști care lucrează în alte standarde pot seta frecvența de sistem la 59,94 Hz (23,98 Hz), 50,00 Hz sau 24,00 Hz.

 

Pentru a răspunde cererilor utilizatorilor profesioniști, camera LUMIX GH5 este prevăzută cu un monitor Weveform și Vector Scope. De asemenea, are și o codare de timp compatibilă SMPTE în metodele de calcul Rec Run sau Free Run, ceea ce ușurează sincronizarea mai multor materiale video sau surse de sunet în fluxul de lucru post-producție. Nivelurile de luminanță pot fi selectate între 64-1023/64-940/0-1023 (10 biți).

Panasonic GH5 (2)

Noul sistem de focalizare automată cu tehnologie avansată DFD nu ratează niciodată vreun moment unic

 

Camera LUMIX GH5 este prevăzută cu noile tehnologii DFD (adâncime de defocalizare)și Contrast AF (focalizare automată prin contrast), care nu doar calculează distanța până la subiect, evaluând două imagini cu niveluri diferite de claritate, ci și analizează în detaliu forma, dimensiunea, chiar și mișcarea subiectului. Grație noului Venus Engine, timpul de măsurare a distanței față de subiect este de 6 ori mai rapid, iar distanța este descompusă în planuri și adâncime de 2 ori mai repede.

 

Viteza de acționare a senzorului în timpul focalizării automate în modul de realizare a fotografiilor a fost mărită la o frecvență de cadre de 480 fps, de 2 ori mai rapidă decât cea a camerei GH4. Drept urmare, camera LUMIX GH5 realizează o focalizare automată de viteză extrem de înaltă, de aproximativ 0,05 sec și realizează fotografii în rafală de mare viteză, de 12 (AFS)/9 (AFC) fps, utilizând un declanșator mecanic la rezoluția maximă.

Panasonic GH5 (1)

Pentru o focalizare mult mai precisă, numărul zonelor de focalizare a fost mărit de la 49 la 225. Utilizatorii pot crea un grup de zone de focalizare, în funcție de compoziție, pe care îl pot controla cu ușurință cu un nou tip de joystick, localizat în zona degetului mare. Acest lucru este posibil chiar și atunci când se utilizează LVF sau când se ridică degetul de pe butonul declanșator.

 

Noua funcție 6K PHOTO a camerei LUMIX GH5 face posibilă capturarea momentelor unice la o rată de cadre de 30 fps, extrăgând cadrul cu cel mai bun moment din fișierul rafală 6K (cu aspect 3:2 sau 4:3) pentru a-l salva ca echivalentul unei fotografii de înaltă rezoluție, de aproximativ 18 megapixeli. Pentru fotografiile 6K/4K, sunt disponibile trei moduri exclusive din care se poate alege în funcție de situație; 6K/4K Burst (rafală 6K/4K), 6K/4K Burst Start/Stop (Rafală 6K/4K start-stop) și 6K/4K Pre-burst (pre-rafală 6K/4K).

 

Panasonic GH5 va fi disponibil la F64 incepand cu 01.03.2017 ( verifica disponibilitate).

 

Ce parere aveti de noul GH5 ?