Panasonic Lumix LX100 II – Companionul perfect pentru fotografia de stradă

Panasonic anunța introducerea pe piață a noii camere Lumix LX100 II. Aflată deja la cea de-a șaptea generație, renumita serie LX este companionul ideal pentru fotografia de stradă. Mică și ușoară, camera este dotată în continuare cu multe specificații tehnice de top, pentru clasa sa. Senzorul Four Thirds multi-aspect de 17 megapixeli, LX100 II include un obiectiv luminos Leica DC VARIO-SUMMILUX f/1.7-f/2.8, oferind o distanță focală de 24-75 mm (echivalent 35mm) pentru flexibilitate.

Panasonic Lumix LX100 II (5)

De aproximativ 1,6 ori mai mare decât un senzor de 1 inch, noul senzor are un excelent raport semnal-zgomot, rezultând o reducere radicală a zgomotului atunci când fotografiați la setarea ISO maximă de 25.600.
În același timp, ultimul procesor Venus Engine oferă utilizatorilor posibilitatea de a înregistra imagini de înaltă calitate, realiste, vibrante, cu o rezoluţie excelentă, contrast ridicat și o reproducere impresionantă a culorilor.

 

Panasonic Lumix LX100 II (6)

Funcția LVF (Vizor Live View) se combină cu noul ecran tactil de 3,0-inch pentru a vă oferi posibilitatea de a compune imaginile în orice mod doriți. Alte funcții includ 4K Video și 4K Photo, introducerea unor noi stiluri de fotografii monocrome, conectivitate Bluetooth și Wi-Fi, plus încărcare USB pentru încărcare rapidă pentru atunci când vă aflați în călătorie.

Panasonic Lumix LX100 II (7)

Obiectivul 24-75mm f/1.7-2.8 (echivalent): Obiectiv LEICA DC VARIO-SUMMILUX și fotografie macro de la 3 cm. Cu un zoom optic 3.1x, obiectivul echivalent 24-75 mm se apropie de lungimea focală clasică de 24-70 mm. Oferindu-vă flexibilitatea de a fotografia o gamă diversă de subiecte, de la peisaje la portrete, obiectivul beneficiază, de asemenea, de o apertură deschisă de f/1.7-f/2.8 pentru bokeh superb. Prevăzut cu Power O.I.S. (stabilizator optic de imagine) și cuprinzând 11 elemente în 8 grupuri, incluzând 2 lentile ED și 5 lentile asferice cu 8 suprafețe asferice.

Panasonic Lumix LX100 II (2)
Împreună cu un vizor Live View (de 2764k puncte) de înaltă rezoluție, oferind un câmp de vizualizare de 100% și un grosisment excelent (0,7x, echivalent 35 mm), noul model beneficiază și de îmbunătățiri semnificative ale ecranului LCD posterior.
De exemplu, rezoluția a fost mărită la 1240k puncte, în timp ce a fost adăugată funcționalitate tactilă pentru ușurință de utilizare îmbunătățită. Indiferent de preferințele dumneavoastră pentru compoziția fotografiei, LX100 II are tot ceea ce vă doriți.

Panasonic Lumix LX100 II (3)
LUMIX LX100 II obține o viteză extrem de ridicată a focalizării automate, de aproximativ 0,10 secunde* și efectuează fotografierea în rafală de mare viteză, la 11 fps (AFS – Focalizare automată individuală)/5,5 fps (AFC – Focalizare automată continuă) pentru a capta subiecții focalizați, aflați în mișcare rapidă. LUMIX LX100 II integrează focalizarea automată Starlight, care permite utilizatorilor să fotografieze o stea pe cerul nopții cu focalizare automată. Aceasta se obține prin calcularea precisă a valorii de contrast în zonă de focalizare automată mai mică.

Panasonic Lumix LX100 II (4)

 

LX100 II va fi disponibil in SUA la un pret de 999$ incepnd cu luna Octombrie. In Romania a fost listat la F64 ( vezi aici ), pretul fiind inca necunoscut.