Panasonic anunta noile Lumix S5IIX si S5II – Senzori noi cu autofocus Hybrid Phase Detection si senzori noi

Ambele S5IIX si S5II sunt construite în jurul noului senzor CMOS full-frame 35 mm de 24 de megapixeli și al noului procesor de imagine. Senzorul permite focalizarea automată cu tehnologie Hybrid Phase Detection, în timp ce noul procesor oferă o calitate superbă a imaginii și performanțe deosebite de înregistrare video cu rată mare de biți, la același nivel cu cele ale modelului LUMIX S1H.

 

 

Cu un nou procesor de imagine dezvoltat în cadrul parteneriatului L Technology format de LEICA și LUMIX și noul senzor de 24 de megapixeli, LUMIX S5II și S5IIX sunt primele camere LUMIX care oferă focalizare automată bazată pe Hybrid Phase Detection (PDAF).Camerele folosesc un nou sistem Phase Hybrid AF care combină PDAF cu Contrast Detect AF. Rapid și fiabil și oferind o măsurare pe 779 de zone, noul sistem este capabil să detecteze subiecții vizați în condiții dificile, cum ar fi lumina slabă și iluminarea din spate. Sunt disponibile, de asemenea, funcția AF continuu în timpul zoomului și micro reglarea AF.

 

 

Noul procesor conferă camerelor LUMIX S5IIX și S5II capacități de înregistrare video care includ înregistrarea internă 4:2:0 pe 10 biți 6K (3:2) și 5,9K (16:9) pe 10 biți la 30 fps și 4:2:2 C4K și 4K la până la 60 fps, în timp ce noul sistem de gestionare termică cu dimensiuni reduse permite timpi de înregistrare nelimitați1 fără să fie necesară o mărire a corpului camerei. De asemenea, camerele suportă înregistrarea HFR (High Frame Rate) la până la 120 fps și filmarea Slow & Quick la până la 180 fps.

 

 

LUMIX S5IIX este capabil să înregistreze 5,8K Apple ProRes pe SSD prin HDMI sau USB și să înregistreze în format ALL-Intra. În plus, S5iiX poate permite ieșirea semnalului video Apple Pro Res RAW către Atomos. De asemenea, permite streaming IP prin cablu2 , wireless și USB tethering.Pe ambele modele sunt disponibile o gamă de profiluri de imagine, inclusiv V-Log/V-Gamut cu 14+ stopuri, precum și o nouă funcție REAL TIME LUT care permite încărcarea LUT-urilor de color grading pe un card SD și aplicarea directă în cameră, mai degrabă decât în post-producție.

 

 

Datorită unei serii de caracteristici noi și îmbunătățite, LUMIX S5IIX și S5II pot oferi performanțe foto și video cu adevărat uimitoare, inclusiv fotografiere în rafală de mare viteză de până la 9 fps cu obturator mecanic și 30 fps cu obturator electronic (cu posibilitatea de a capta până la 300 de imagini), un mod de înaltă rezoluție de 96 megapixeli (JPEG/RAW) și un sistem Dual Native ISO, care minimizează zgomotul și permite un ISO maxim de 51200 (204800 când este extins).

 

De asemenea, LUMIX S5IIX și S5II dispun de un sistem îmbunătățit de stabilizare a imaginii pentru a facilita considerabil fotografierea din mână într-o gamă largă de condiții și situații. Noul Active I.S. asigură o înregistrare video extrem de stabilă prin optimizarea corecției orizontale, verticale și rotaționale. Active I.S. este deosebit de eficient în condiții în mod normal dificile pentru filmarea din mână, cum ar fi utilizarea teleobiectivelor sau filmarea în timpul mersului.

 

 

 

 

 

LUMIX S5IIX și S5II permite creatorilor să obțină rezultate excelente cu un workflow minim, datorită unor funcții precum AWB Lock, MF Assist (disponibilă atât pentru filmare video, cât și pentru fotografiere) și o nouă funcție Live Crop, care înregistrează imagini video utilizând întreaga suprafață a senzorului, permițând utilizatorului să decupeze ulterior formatele 4K și FHD. Ușurința de utilizare este îmbunătățită și mai mult cu noul joystick cu 8 direcții, ușor de manevrat, cadranul de comandă extins, monitorul cu control tactil cu unghi mare de 3,0 inchi și vizorul OLED Live View Finder mare, cu 3.680.000 de puncte.

 

 

Conectivitatea a fost îmbunătățită față de LUMIX S5, noile modele LUMIX S5IIX și S5II au conector HDMI tip A  și de un port USB 3.2 Gen 2 de mare viteză, plus un suport de blocare a cablului pentru a preveni deconectarea nedorită. Conectivitatea wireless a fost și ea îmbunătățită, banda Wi-Fi 5GHz alăturându-se celei de 2,4GHz. Cele două sloturi pentru carduri (ambele UHS-II) suportă funcțiile Relay Recording, Backup Recording și Allocation Recording. Utilizatorii vor putea îmbunătăți și mai mult performanța LUMIX S5IIX și S5II printr-o viitoare actualizare de firmware, care va adăuga o serie de funcții, inclusiv inrgistrarea video RAW și Live View Composite.

 

 

LUMIX S5IIX va fi disponibil din primăvara anului 2023 ( Luna Mai ) la prețul recomandat de 12499 lei, în timp ce LUMIX S5II va fi disponibil din iarna anului 2023 ( Luna Ianuarie ) la prețul recomandat de 10.999 lei. Ambele camere sunt compatibile cu întreaga gamă existentă de 14 obiective LUMIX S, plus alte obiective de sistem full-frame L-Mount produse de partenerii Panasonic L-Mount.Un review fain cu Panasonic S5 gasiti aici ( 2Creative in Grecia ). Echipamentele Panasonic sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferte )  si WestBuy ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).