Panasonic prezinta noul VARIO-SUMMILUX 25-50 mm – Zoom cu diafragma constanta ( F1.7 )

Panasonic anunță noul obiectiv interschimbabil tele, modelul LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50 mm / F1.7 ASPH. (H-X2550), care oferă o diafragmă largă F1.7 pe întreaga distanță focală 50 – 100 mm (echivalentul pentru camera de 35 mm). LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50 mm / F1.7 ASPH se poate folosi nu doar pentru fotografie ci și pentru filmări, putând astfel mulțumi atât fotografii cât și videografii.

 

Acest nou obiectiv VARIO-SUMMILUX 25-50 mm / F1.7 ASPH. (H-X2550) a fost proiectat să fie complementar obiectivului VARIO-SUMMILUX 10-25mm / F1.7 ASPH. (H-X1025), deja disponibil pe piață.  Aceste două obiective acoperă o distanță focală de la wide la telephoto, înlocuind practic 8 obiective cu focală fixă (20mm / 24mm / 28mm / 35mm / 50mm / 75mm / 85mm / 100mm, echivalente cameră de 35mm) și oferind același nivel de detalii mai înalt decât sunt capabile obiectivele fixe.

 

 

Conținând 16 elemente poziționate în 11 grupuri, sistemul de lentile deține o lentilă asferică și trei lentile ED (Extra-low Dispersion) care elimină eficient aberațiile cromatice axiale și aberațiile cromatice datorate măririi. Aberațiile sferice și distorsiunile sunt de asemenea corectate de lentilele asferice. Utilizarea lentilelor asferice și proiectarea optimă a întregului sistem de lentile duce la o mărime compactă și greutate redusă.

 

Compatibilitatea cu noul sistem Panasonic de analiză a 240 cadre pe secundă, permite o focalizare foarte precisă și foarte rapidă. În plus față de operarea silențioasă obținută de sistemul intern de focalizare, inelul de diafragmă fără intervale fixe și sistemul de antrenare micro-step al diafragmei ajută camera să urmărească detaliile luminoase în timpul apropierii sau depărtării sau a panoramării. Focalizarea poate fi comutată între modul de lucru liniar sau non liniar. Obiectivul LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50 mm / F1.7 ASPH excelează la performanța înregistrării video, deținând un mecanism care elimină fenomenul de focus breathing pe întreaga gamă focală.

 

 

LEICA DG VARIO-SUMMILUX 25-50 mm / F1.7 ASPH oferă distanță minimă de focalizare de 0.28 mm (în capătul larg și 0.31 m în capătul zonei de telefoto) și un grad maxim de mărire de 0.42x (echivalentul camerei de 35 mm) pentru fotografii macro deosebite.  Obiectivul va fi disponibila la finalul luni August pentru ~9000 lei. Echipamentele Panasonic sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) si WestBuy ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).