Phase One anunta sistemul iXM pentru drone – Fotografie aeriana cu senzori Medium Format Sony

Phase One a lansat astazi noul sistem de camere iXM dedicat pentru fotografia aeriana, alaturi de dronele comerciale DJI. Aceste camere foto sunt compatibile cu dronele DJI Matrice sau cele custom-made capabile sa transporte o greutate maxima de ~1500 grame. Sistemul iXM are la baza un senzor CMOS BSI in format 4:3 de la Sony. Dimensiunile senzorului sunt de 33 x 44 mm, acesta fiind comparabil cu Fujifilm GFX 50S ( review ). Senzorul este disponibil in doua variante, iMX50 ( 50 megapixeli  ) si iMX 100 ( 100 megapixeli ). Stocarea informatiilor se face pe carduri XQD, iar partea de conectivitate este asigurata de un port HDMI-out, USB-C si port de retea de 10 GBps. Toate aceste porturi ofera un control asupra modului de la sol.

 

specss

Sistemul Phase One iXM (1) Sistemul Phase One iXM (3)

In gama iMX au fost incluse si 4 obiective RSM ( 35 mm/80 mm cu focus fix si 80mm/150 mm cu focus motorizat ). Obiectivele RSM au un shutter de tip “leaf”, acesta ofera un timp maxim de declansare de 1/2500 si o garantie la 500.000 de declansari. Design-ul acestor obiective este realizat incat sa permita lucrul intr-o gama variata de temperaturi, grad de umiditate si conditii meteo. Camerele alaturi de obiective sunt rezistente la apa si praf. Acest sistem de camere a fost introdus de divizia Phase One Industrial, dar pasionati de fotografie cu buget generos se pot bucura de camere cu senzor Format Mediu in aer.

Sistemul Phase One iXM (2)

Sistemul Phase One iXM (1)

 
Camerele si obiectivele iXM vor fi disponibile pentru achizitie si inchiriere incepand cu luna Iulie. Pretul unui obiectiv va fi de ~8000 Euro, iar pretul unui iXM 100  va fi de 32000 Euro si respectiv 17000 Euro, pentru un iXM 50. In Romania produsele Phase One pot fi comandate de la F64.

 

 

Sursa: PhaseOne.com