PhotoClip Book de la AMDigital – O solutie usoara pentru a organiza fotografiile printate

In trecut am tot vorbit despre hartia foto a producatorului local AMDigital ( vezi review hartie ). Hartia profesionala RC de 270 grame si ale sale finisaje din panza/raster/canvas m-au facut sa le folosesc aproape non-stop. Hartiile au inlocuit in totalitate aproape folosirea variantelor EPSON/Kodak/HP. Pe langa hartia de calitate, AMDigital au anuntat recent un PhotoClip Book. Acesta pastrareaza/organizareaza printuri de 10 x 15 cm / A4 si A3.

 

Alaturi de aceste PhotoClip Book-uri am folosit noua hartie RC Metalic White.

 

“PhotoClip-Book este o copertă specială cu sistemul de fixare a paginilor integrat în cotor. Sistemul inovativ permite producţia albumelor foto, fără a mai fi necesare echipamente de legătorie.” Dupa aceasta descriere orientarea clara este pentru clienti finali care nu au buget pentru un album monobloc si vor totusi fotografiile sa stea la un loc cat mai organizat. Asta inseamna ca si noi ca fotografi putem face un cadou accesibil cu care sa mai prindem recomandari.

 

Am testat toate modelele PhotoClip-Book cateva saptamani si mai jos am sa va ofer un feedback despre utilitatea si scenariile de utilizare. Ca prima impresie pare un produs interesant cu care sa acoperiti nevoile ocazionale ale voastre sau ale clientilor.

 

Specificatii cheie PhotoClip Book

 

  • Dimensiuni: 10 x 15 cm / 20 x 30 cm ( A4 ) / 30 x 42 cm ( A3 );
  • Variantele A4 si A3 sunt disponibile in varianta landscape cu fereastra sau portret;
  • Copertile sunt disponibile cu finisaj textil sau din piele artificiala in 5-6 culori;
  • Dimensiuni A3: 314 x 440 x 17 mm;
  • Dimensiuni A4: 224 x 313 x 17 mm;
  • Dimensiuni 10×15: 167 x 115 x 17 mm.

Inspectie Vizuala

 

PhotoClip Book-ul in formatul 10 x 15 cm a venit cu finisaj textil.

Acesta are avantajul ca poate fi oferit ca si cadour rapid clientilor chiar si a 2-a zi dupa eveniment.

Asa arata cotorul si prinderea print-urilor. Fotografiile se prind de marginea stanga.

Interiorul PhotoClip Book-urilor este realizat din material textil cu buline de cauciuc.

Variantele A4 si A3 au o constructie/structura identica.

AMDigital au lansat recent hartia Metalica Alba de 250 gr/m2. Finisajele de mai sus sunt din piele artificiala.

Am decis sa incerc aceasta noua varianta alaturi de PhotoClip Book.

Utilizare

 

PhotoClip Book-urile de la AMDigital pot organiza maxim ~38 de coli la 110 gr/m2 si minim 15 coli de RC 270 gr/m2 ( vezi lista completa ). Limitarea aceasta vine din  spatiul interior dintre coperti. Este alternativa accesibila a unui album monobloc, dar este de asteptat sa fie ceva cu capacitate redusa de integrare al fotografiilor.

 

Acest produs nu se adreseaza doar fotografiilor cat si clientilor finali, deci se poate comanda alaturi de hartia din lista de mai sus si organiza cu oarecare usurinta un album pentru bunici/parinti sau prieteni. Este un produs interesant care se orienteaza pentru toata lumea. Totul pastrand costurile reduse, dar oferind un produs peste media de calitate.

 

 

Folosind PhotoClip-urile am realizat ca trebuie totusi sa va adaptati fotografiile dupa acesta. Ce vreau sa spun este ca trebuie sa va asteptati ca marginile din stanga ale fotografiilor sa se indoaie putin pentru ca paginile sa se rasfoiasca cat mai usor. Nu este mare lucru, dar trebuie mentionat ca sa stiti exact la ce va asteptati. Print-urile vor fi destul de zgariate daca optati sa imprimati fara margini.

 

 

Constructia PhotoClip Book-urilor este realizata din material textil la exterior si interior, piele artificiala la exterior si PVC/Carton in coperti. Per total sunt produse solide si cu calitate peste medie pentru cat costa.  Finisajele textile si din piele ecologica sunt disponibile atat pe alb si negru, dar vin si in variante colorate. Pielea ecologica vine si in varianta Mata sau Glossy ( dupa gust ).

 

Prezentarea Print-uri

 

Am printat fotografii pentru fiecare format de PhotoClip si iata cam cum arata de aproape fiecare album:

 

Asa arata varianta de 10 x 15 cm.

Cam asa se indoaie fotografiile in Clip.

Varianta de 10 x 15 cm este excelenta pentru a fi facuta cadou.

Cam asa se prezinta varianta A4.

Hartia RC Metalic din Clip-ul A3.

Cam asa arata varianta A3 versus 10 x 15 cm.

 

Concluzie

 

PhotoClip Book-urile de la AMDigital se prezinta ca fiind variante accesibile pentru cei care nu vor/nu isi permit albume foto monoblock. Sunt optiuni interesante care sunt usor de procurat si asamblat chiar si de catre clientul final. Ca fotografi putem oferi astfel de albume rapide clientilor care totusi nu au optat pentru o forma fizica. Un astfel de cadou va aduce fotografului recomandari si aprecierea clientilor care nu au mai tinut un print de mult in mana.

 

Print-urile nu mai sunt atat de populare, dar cu minim de efort financiar din partea fotografului clienti pot retrai momentele pe hartie. Formaturile disponibile dintre cele mai comune, dar totusi mi-ar fi placut sa vad un 13 x 18 cm inclus. Formatul 10 x 15 cm este cam mititel pentru 2021. Hartia RC Metalic are un finisaj excelent care pentru mine este o alternativa mult mai buna la hartia RC Lucioasa.

 

 

Iata si un video cu ClipBook-urile.

 

AMDigital aduce print-ul de calitate aproape de clienti finali si fotografi nu doar prin hartie de calitate si prin aceste PhotoClip Book-uri. Produsele prezentate au preturi cuprinse intre ~20 lei la 10 x 15 cm /  ~37 lei la A4 si ~65 lei pentru A3 ( vezi oferta completa de PhotoClip-uri ). Hartia Profesionala RC are preturi cuprinse intre ~14 lei ( 50 coli 10 x 15cm) si ~74 lei ( 20 coli – A2 ) – Vezi aici oferta completa de hartie profesionala RC.

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).