,

Review declansatoare Pixel King Pro pentru Sony

Share

Cei de la Pixel au lansat celebrele declansatoare Pixel King Pro pentru patina Sony. In urma cu cateva saptamani am reusit sa intru in posesia a trei exemplare pentru a le testa. Aceste declansatoare vin cu o frecventa de lucru de 2.4 GHz si sunt identice cu variantele compatibile cu sitemele Nikon ( review) si Canon, diferenta principala este patina de contact. Regasim acelasi design si interfata exterioara de control, nimic nu s-a schimbat.

 

Specificatii cheie:

 

  • Compatibilitate: Sony TTL;
  • Frecventa de operare: 2.4 GHz;
  • Sincronizare HSS de pana la 1/8000;
  • Comunicare radio prin 15 canale fixe si 1 auto, in 3 grupuri;
  • Distanta maxima de operare 300 metri ( fara interferente);
  • Conector Mini USB si PC Sync;
  • Alimentare: 2 x AA;
  • Dimensiuni: 63mm x 94.5mm x 51.4mm;
  • Greutate: 125 grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Pixel King Pro (3)

In cutie gasim trasreceptorul si manualul de utilizate.

Pixel King Pro (10)

LCD de comanda alaturi de cele 6 butoane.

Pixel King Pro (11)

Filetul 3/4 alaturi de comutatorul on/off.

Pixel King Pro (9)

Si la aceasta varianta gasim portul PC-Sync si miniUSB pentru update de firmware.

Pixel King Pro (6)

Putem declansa bliturile in maxim trei grupuri.

Pixel King Pro (1)

Pixel King Pro se alimenteaza cu acumulatori sau baterii alcaline in format AA.

Pixel King Pro (7)Pixel King Pro (4)

Iata si patina cu contacte aurii Sony.

Utilizare

 

Am utilizat la doua sedinte foto de portret Pixel King Pro alaturi de blitul Cactus RF60 ( review ) si Sony RX10 II. RF60 a fost atasat de un receptor si declansat cu ajutorul Pixel King Pro setat in modul manual. Setarea se face relativ usor si rapid, iar in utilizarea scurta a acestui sistem nu am intampiat probleme sau rateuri ale blitului. Setarea declansatoarelor Pixel King Pro necesita putina acomodare, dar la scurt timp te vei obisnui sa le folosesti.

 

Constructia declansatoarelor este realizata din plastic dur, cu o asamblare solida ce ofera senzatia de calitate la atingere. Sistemele Pixel King Pro sunt foarte cunoscute pentru raportul lor calitate/pret de pe sistemele Nikon si Canon, ele fiind folosite cu succes in fotografia de eveniment.

 

Distanta maxima de declansare declarata este de 300 metri fara interferente in linie dreapta. In conditii reale obtinem cam 60-70 metri raza de actiune fara ratari de declansare. Este o distanta decenta pentru 90% din scenariile de fotografiere cu flashul pe stativ. Pixel King Pro pentru Sony este compatibil cu bliturile originale si third-party cu contacte aurii. In acest moment nu am reusit sa pun mana pe un astfel de blit, insa declanseaza exclusiv prin sincronul central alaturi de bliturile complet manuale. Deci poate fii folosit si ca un sistem universal de declansare manual.

 

Galerie Foto

 

Pixel King PRO (1) Pixel King PRO (2)Pixel King PRO (5) Pixel King PRO (7)DSC00019s Pixel King PRO (9) Pixel King PRO (8) Pixel King PRO (4)

Cateva cadre realizate la doua sedinte foto alaturi de Sony RX10 II.

 

Concluzie

 

Declansatoarele Pixel King Pro au o reputatie buna in Romania pe sistemele Nikon si Canon. Acest kit cu patina Sony nu dezamageste si ofera o performanta buna la un pret decent. Sunt usor de folosit si permit declansarea bliturilor fara probleme de la peste 50 de metri. Acestea sunt ideale pentru sedintele foto si la evenimente de toate felurile. In Romania urmeaza sa fie disponibile in urmatoarele luni la un pret estimativ de 575 de lei. Mai multe detalii despre pret si disponibilitate vor fi disponibile in curand.

 

Kiturile pentru Canon si Nikon sunt disponibile pentru achizitie AICI.

 

 

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut