EISA a acordat 5 premii pentru Sony – Alpha 1 este camera anului 2021

Calitatea și inovația Sony au fost recunoscute, încă o dată, la renumita ediție a Premiilor Expert Imaging și Sound Association. Sony a câștigat în total cinci premii în categoria de imagistică digitală. Titlul „Camera anului” pentru modelul Alpha 1 ( vezi review ). Sony Alpha 1 a impresionat printr-un combo excelent de dotari care sunt oerientate pentru cei care vor video 8K si fotografii la 50 megapixeli.

 

Întreaga listă a premiilor câștigate de Sony:

 

  • Camera anului 2021-2022: Alpha 1
  • Camera Foto/Video 2021-2022: Alpha 7S III
  • Obiectiv standard 2021-2022: FE 50mm F1.2 GM
  • Obiectiv Superangular 2021-2022: FE 14mm F1.8 GM
  • Obiectiv Superangular Zoom (full-frame) 2021-2022: FE 12-24mm F2.8 GM

 

 

 Camera anului în cadrul EISA: Alpha 1

 

 

Cu Alpha 1, fotografii nu trebuie să-și mai facă griji în privința compromisului dintre rezoluție și viteză, deoarece această cameră le oferă pe ambele. În centrul său se află un senzor de imagine Full-frame stratificat Exmor RS CMOS de 50.1 megapixeli și un procesor de imagine BIONZ XR pentru o viteză de citire extrem de mare, care permite fotografierea în rafală la un număr de până la 30 de cadre pe secundă, fără efect de blackout, prin intermediul vizorului electronic. Alpha 1 oferă capabilități video de top, cu înregistrare de până la 8K (7680×4320) 30p pe 10 biți 4:2:0.

 

Review video pentru Alpha 1 gasiti pe canalul nostru.

 

 

Camera Foto/Video: Alpha 7S III

 

Alpha 7S III oferă posibilitatea de înregistrare 4K la o calitate excepțională, fără niciun compromis. Camera dispune de un senzor de imagine Full-Frame Exmor R CMOS cu iluminare din spate de 12.1 MP, care oferă performanțe remarcabile la sensibilități ridicate, cu posibilitate de extindere până la ISO 409,600 și reducerea la minim a distorsiunilor de tip „rolling shutter”. Citirea completă a pixelilor permite, de asemenea, înregistrarea unor imagini video foarte clare, fără crop. În modul 4K/60p, camera poate înregistra mai mult de o oră  în mod slow motion, fiind disponibile și setările 4K/120p și Full HD/240p.

 

 

Obiectiv Standard: FE 50mm F1.2 GM

 

Acest obiectiv fix unic combină calitatea excepțională a imaginii și o deschidere a diafragmei de F1.2, foarte luminoasă, cu un design remarcabil de compact și ușor. Diafragma circulară cu 11 lame și elementele XA (lentile cu asfericitate extremă) oferă un efect de bokeh frumos. Cele patru motoare liniare XD (dinamică extremă) oferă focalizare automată rapidă și precisă cu urmărirea subiectului. În plus, obiectivul FE 50mm F1.2 GM este echipat cu un inel de diafragmă cu un comutator On/Off pentru click, ideal atât pentru captarea imaginilor statice, cât și pentru filmare.

 

 

Obiectiv Superangular: FE 14mm F1.8 GM

Acest obiectiv fix compact superangular cu deschidere mare a diafragmei combină cele mai recente realizări și tehnici de producție în materie de design optic marca Sony într-un obiectiv de 14mm F/1.8, care este la fel de ușor de transportat pe teren, cât și în studio. Dimensiunea compactă și greutatea mică a obiectivului nu compromit calitatea înaltă a imaginii sau fiabilitatea necesară în condiții dificile.

 

 

 

Obiectiv Superangular cu Zoom (full-frame): FE 12-24mm F2.8 GM

 

Obiectivul superangular cu zoom și deschidere mare a diafragmei este cu adevărat un obiectiv uimitor, cu performanțe optice remarcabile. Claritatea este impresionantă dintr-o margine în alta a cadrului, chiar și la o deschidere maximă a diafragmei, datorită celui mai mare element XA produs și implementat până acum. Obiectivul este, de asemenea, uimitor de compact, având în vedere unghiul său de vizualizare de 122° și deschiderea maximă a diafragmei de F2.8.

 

 

Echipamentele Sony din ultimul an au fost interesante, iar Sony Alpha 1 isi cam merita titlul de camera anului 2021. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).