AngelBird SD Dual Reader Review – Cel mai solid cititor de carduri testat pana acum

Angelbird produce o multime de medii de stocare de calitate pe care am putut sa pun mana in ultima vreme. Un exemplu bun sunt cardurile SD Angelbird V60 ( vezi articol ). In materialul de astazi am sa ma concentrez pe cititorul de carduri Angelbird Dual. Alaturi de cititor voi testa si cardurile AngelBird V90 ( UHS-II ). Alegerea unui cititor de calitate influenteaza pozitiv viteza de transfer si evitarea riscului de corupere a datelor. Cititoarele de carduri in general sunt fragile si nu ofera o conexiune sigura de multe ori. Acest dual-reader ar urma sa elimine aceste neajunsuri.

 

 

Cititorul AngelBird SD Dual Reader vine cu o constructie metalica solida si o conexiune USB-C 3.2 Gen 2. Aceasta conexiune ofera o banda teoretica de maxim 10 Gbps. Cititorul are un design simplu si o constructie robusta. Pe cititor se gasesc  comutatoare de read-only pentru fiecare dintre sloturi. Conexiunea USB-C a cititorului este sigura si nu exista sanse sa stricam portul prea usor. Cititorul vine cu protectie la socuri mecanice si are protectie electrostatica inclusa.

 

 

Alaturi de acest cititor am sa testez cardurile SD AngelBird V90, acestea sunt cele mai performante si reprezinta ocazia perfecta de testare simultana pentru cititor. Cardurile vin in capacitati cuprinse intre 64 si 256 GB, iar certificarea V90 asigura viteze garantate de 90 Mb/s la scriere in orice situatie. Lucru optim pentru inregistrari video 4K/6K la bitrate mare. Viteza de scriere declarata ca maxim ar fi de 260 MB/s. Ramane sa vedem cat duce cititorul atat in single/dual mode.

 

 

Specificatii cheie AngelBird SD Dual Reader

 

 • Interfata cititor: 2 x SD 4.0 | UHS-II;
 • Conexiune: USB-C 3.2 Gen 2;
 • Alimentat de la portul USB;
 • Constructie metalica cu protectie impotriva socurilor, schimbarilor de temp si ESD;
 • Cumutatoare Read-Only pentru fiecare slot;
 • Dimensiuni: 95.0 × 65.0 × 12.0 mm;
 • Greutate: ~120 grame.

 

 

Specificatii cheie AngelBird SD V90

 

 • Disponibile in capacitati cuprinse intre 64 si 256 GB;
 • Viteza de 280 MB/s la scriere si 260 MB/s la citire (  viteze sustinute pentru capacitatea de 128 GB );
 • Compatibil cu standardul UHS-II ( 2 randuri de pini );
 • Interfata: SD 6.1 si UHS-II;
 • Ideal pentru inregistrarea video 4K/6K si fotografierea RAW cu cadenta mare;
 • Rezistenta la socuri, vibratii, umezeala, raze-x si variatii de temperatura;
 • Cardurile vin fara eticheta, branding-ul fiind gravat pe corpul cardului;
 • Functie ECC;
 • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm;
 • Greutate: 2 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

Calitatea ambalarii al produselor Angelbird este ceva aparte.

Cablul USB 3.2 vine in cutia proprie si are o calitate extraordinara.

Comutatoarele de protectie la scriere pentru fiecare slot.

Cablul de conectare este de calitate si vine cu adaptor USB-C la USB-A la nevoie.

Cablul se conecteaza foarte sigur la cititor.

Insertia cablului se face in cititor, in acest fel deconectarea/deteriorarea portului este putin probabila.

 

Cititorul vine cu 2 led-uri de activitate.

Design-ul metalic este curat si cu branding minim.

Spatele este metalic si prins cu 6 suruburi.

Cititoarele se pot grupa cu ajutorul unui velcro ( inclus in pachet ).

Cardurile AngelBird V90 au design identic cu V60-urile, dar sunt mult mai performante. Vin tot cu doua randuri de pini ( UHS-II ).

Design-ul minimalist al cititorului il face sa fie potrivit pe orice birou.

Utilizare

 

 

AngelBird SD Dual Reader este un cititor de carduri foarte solid, asta datorita constructiei metalice. Corpul cititorului este realizat din doua bucati metalice ( corp + baza ).  Baza este prinsa cu ajutorul a 6 suruburi de corp, iar intre acestea se afla PCB-ul alaturi de sloturile SD UHS-II. Cititorul rezista fara probleme la impactul cu solul, indiferent de ce suprafata este vorba. Poate capata zgarieturi pe parcursul utilizarii, dar nimic serios care sa compromita functionalitatea. Eu il folosesc intens ca cititor principal inca din prima zi, acesta si-a dovedit performanta in descarcarea unui SD UHS-II sau chiar a doua carduri simultan.  Conexiunea USB-C care este pozitionata in carcasa cititorului, pentru a elimina definitiv deconectarile accidentale.

 

 

Nu doar cititorul este de calitate ci si cablurile USB-C cu care vine la pachet. Sunt groase, bine izolate si ofera viteze de transfer aproape de performanta maxima a cardurilor ( suporta transferuri de pe 2 x V90 simultan ). Cardurile AngelBird V90 arata la fel ca V60-ule la exterior, dar ele ofera un plus de performanta garantata pentru echipamentele foto recent lansate. Acest gen de carduri sunt potrivite pentru camere precum: Sony A9 II / A7s III, Canon EOS R5/R6 sau noile Panasonic S1/S5 si multe alte echipamente high-end care acceprta V90-uri.

 

Calitatea constructiei cardurilor este pe masura cititorului, chiar daca ele sunt din plastic.

 

 

 

 

Performanta

 

 

Acum ca am terminat cu partea de prezentari, a sosit moment sa va arat de ce performante sunt capabile cardurile AngelBird V90 pe cititorul Dual SD. Am facut teste reale de transfer ( citire/scriere ) de pe un singur card si de pe ambele sloturi simultan. Iata ce cifre am obtinut:

 

Cifrele de scriere/citire din Crystal sustin declaratiile celor de la Angel Bird.

ATTO simuleaza scrierile pachetelor de date cu diferite dimensiuni.

Cifrele obtinute ofera cifre incurajatoare mai ales pentru camerele foto.

Citirea de pe V90 al unui fisier video.

Scrierea aceluiasi fisier video se face cu ~240 MB/s constant.

Testele de citire simultana de pe ambele carduri pe SSD NVMe se face cam cu ~285 Mb/s de pe fiecare card.

Scrierea simultana pe ambele carduri se face cam cu ~230 Mb/s cu fisierele video.

Citirea a 1000 de fisiere RAW de ~40 MB se face cam cu ~200 MB/s de pe fiecare card.

Scrierea fisierelor mici este penalizata se pare… vitezele simultane sunt de ~60-90 MB/s.

 

 

Pe langa cifrele de performanta de mai sus merita mentionat ca am folosit cardurile AngelBird V90 in urmatoarele scenarii:

 

 • Filmare 4K la 120 FPS alaturi de A7s III – Cardurile s-au comportat exceptional fara erori.
 • Inregistrare foto in rafala alaturi de Sony A7C – Cardurile au facut fata cu brio alaturi de acest aparat.
 • Fotografierea in rafala alaturi de Sony A7R III nu este task usor, dar AngelBird V90 si-au facut treaba.

 

A7s III si cardurile V90.

 

Concluzie

 

AngelBird SD Dual Reader este un cititor solid care ofera transferuri la potentialul maxim a doua carduri SD UHS-II. Cu ajutorul lui se poate descarca la o viteza de ~450 MB/s de pe doua carduri simultan. Performanta este pe masura asteptarilor, iar cu ajutorul comutatoarelor fizice se poate limita scrierea pentru ambele sloturi. Design-ul cititorului ofera o conexiune interna care nu permite deconectarea din greseala ( coruperea datelor se face mult mai greu ). Conectorul USB-C este solid si nu va prinde joc in timp. Constructia metalica asigura si ea o durata de exploatare mare. Noul cititor de la Angelbird este fara exagerare cel mai solid produs din categoria sa.

 

 

Cardurile Angelbird V90 ofera cea mai ridicata performanta pentru camerele Mirrorless/DSLR care sunt dotate cu standardul UHS-II. Performanta pare sa fie in proportie de 90% cea declarata pe ambalaj, dar la transferul de fisiere mici exemplarele primite la test s-au descurcat putin mai slab ca variantele V60. In rest numai de bine cand vine vorba de performantele acestor carduri, iar alaturi de cititor formeaza un kit pe care te poti baza in orice imprejurare. Cardurile si citoarele AngelBird sunt disponibile la WestBuy ( vezi oferta completa ). Pretul pentru cititor este de ~400 lei, iar un card V90 de 64 Gb este ~550 lei. Chiar daca nu o sa cheltuiti atat pe un card, cititorul lor vi-l recomand.

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).