Prezentare incarcatoare duble si triple de la Patona – Flexibilitate absoluta la incarcare

Acum ceva timp scriam despre acumulatorii Patona pentru Sony si Fujifilm ( vezi review ). La ~2 ani de la acel articol si dupa multe ore de utilizare a sosit momentul sa va prezint/vorbesc despre incarcatoarele Patona pe care le folosesc de ani buni. Au un portofoliu cuprinzator de incarcatoare accesibile care ofera 2-3 sloturi si posibilitati multiple de incarcare.

 

Inainte de a va prezenta incarcatoarele trebuie sa va spun ca apreciez varietatea modelelor oferite de Patona alaturi de acumulatorii replace care au in 85-90% din timp o calitate foarte buna. Se mai intampla sa auzi acumulatori crapati/umflati la putin timp dupa achizitie, dar fiind consumabile te astepti ca asta sa se intample. Fix din acest motiv multe din bateriile de laptop au garantie numai 6 luni.

 

 

Folosesc 4-5 modele de incarcatoare pentru camerele de acasa cu vechime de 2 ani de zile. Mai exact din momentul cand am trecut de la DSLR la Mirrorless ( vezi articol detaliat ). Iata cateva din motivele personale pentru care am trecut pe aceste incarcatoare:

 

  • Costul de achizitie –  Este  foarte mic, fiecare din incarcatoarele prezentate variaza intre 55 si ~100 lei. Pret excelent pentru un incarcator dublu sau chiar triplu in unele cazuri.

 

  • Moduri multiple de incarcare – Incarcatoarele Patona ofera flexibilitate excelenta la incarcare pentru ca se pot incarca din multiple surse ( priza, port usb laptop, powerbank sau panou solar. Astfel indiferent unde te afli nu ramai fara curent in aparat.

 

  • Curentul de incarcare are niste valori mici pentru a mentine dimensiunile compacte ale incarcatorului si de a oferi o incarcare sanatoasa a celuleor de la interior. Incarcarea rapida nu face bine la nici o celula de acumulator, doar ajuta cand te grabesti.

 

Prezentarea incarcatoarelor

 

 

Incep prin prezentarea incarcatorului triplu Patona pentru acumulatorii FZ100. Acesta poate incarca atat acumulatori original cat si third-party de la orice producator.

 

Incarcatorul vine cu ecran care este util pentru a afisa nivelul de incarcare la o baterie fara a o verifica cu aparatul.

Incarcarea se face atat prin microUSB cat si prin USB Type-C.

Specificatiile incarcatorului se gasesc pe spate.

 

Acest incarcator triplu ofera posibilitatea de incarcare a acumulatorilor la un curent modest, dar care protejeaza celula in timp si ofera mai mult timp de exploatare. Incarcarea mai lenta vs cea rapida este mai benefica pentru obtinerea mai multor cicluri de incarcare/descarcare complete.

 

 

 

Al 2-lea incarcator este unul dublu si mai simplu ca cel de sus. Acesta incarca acumulatori pentru Nikon EN-EL19 care merge ca replace folosit si pe seria Sony RX0. Acest model este disponibil si in variantele pentru totii acumulatorii Nikon, Canon, Fujifilm si alte branduri.

Finalizarea incarcarii este semnalizata printr-un led Verde.

EN-EL19 alaturi de incarcator.

 

 

 

Incarcatorul numarul trei este cel pentru acumulatorii Sony NP-F550/F750 si F970. Acestia fiind acumulatori folositi ca replace pentru o multime de lumini, recordere externe si altele.

 

Incarcatorul are doua canale si ecran de verificare a stadiului de incarcare.

Specificatiile curentului de incarcare pentru utilizarea cu portul USB C sau micro USB.

Acumulatorul instalat.

 

Ultimul incarcator pe care vi-l prezint este unul pentru acumulatorii NP-W126/W126s care sunt compatibili cu generatiile Fujifilm X-T3 si toate modelele echivalente si lansate pana la acesta.

 

Acesta are doua canale de incarcare si ecran.

Se incarca doar prin microUSB.

Specificatiile de incarcare.

Un acumulator Patona Platinum instalat ( vezi articol ).

 

 

Toate incarcatoarele prezentate se gasesc in Romania la preturi decente. Au o constructie solida din plastic si sunt foarte compacte, avantaj care le face ideal de transportat pe teren alaturi de alte incarcatoare similare in defavoarea celor originale care ocupa mult si incarca doar un singur acumulator.

 

 

Faptul ca se pot incarca de la powerbank, panou solar si alte variante in afara de priza ma face sa vi le recomand cu caldura pentru flexibilitate. Toate modelele le gasiti la importator MyCenter 24 ( vezi oferta ) si pe eMAG.ro ( vezi oferta ). Preturile modelelor prezentate variaza intre 55 si ~100 lei. Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).