ProGrade anunta noile carduri V60 de 512 GB si seria CFast Cobalt

ProGrade este unul dintre producatorii cunoscuti de carduri de memorie High-End care a inceput sa apara si prin Romania ( vezi ofertele eMAG ). In ultimele zile acestia au anuntat doua carduri de memorie noi. CFast 2.0 Cobalt si SD-urile V60 de 512 GB ( vezi aici material cu V90 de 512 GB ). Ambele tipuri de carduri de memorie sunt orientate catre cei mai pretentiosi dintre fotografi si videografi, mai exact, ce care au nevoie de viteza consistenta pe masura fiabilitatii. Cand vine vorba de carduri de memorie nu este loc de greseli/erori/timpi morti ( mai ales unde timpul inseamna bani ).

 

 

 

 

ProGrade CFast 2.0 Cobalt este familia de top din acest standard de carduri. In trecut am testat seria Gold de CFast 2.0 ( vezi review ), iar acum in prezent aceste noi carduri Cobalt vin cu o viteza minima sustinuta de scriere de 470 MB/s in timp ce vitezele in burst pentru scriere sunt de 520 MB/s, respectiv 550 MB/s la citire. Noua familie CFast 2.0 Cobalt vine in capacitati de 320 GB si 640 GB pentru camerele care au nevoie sa inregistreze in format 4K//6K/8K la multe fps-uri. Noile carduri sunt orientate catre videografi mai mult si pretentiile lor ridicate cand vine vorba de performanta si fiabilitate.

 

 

ProGrade GOLD V60 de 512 GB calca pe urmele fratelui mai mare Cobalt V90 de 512 GB pe care l-am testat recent. Acest card se vrea a fi un SD de mare  capacitate care este de trebuinta posesorilor de camere care fac fotografie sportiva ( cum ar fi Sony A9 / A9 II / A7 IV si altele ). Aceasta varianta este deja disponibila in variante de capacitate cuprinse intre 64 si 256 GB, iar acest nou 512 GB ofera un nou nivel de capacitate la un pret mai prietenos. Performanta este de ~130 MB/s la scriere si cam 250 MB/s la citire.

 

 

Modelele de carduri tocmai anuntate vor fi disponibile in curand pe piata din SUA si ulterior prin Europa. Preturile oficiale sunt de 200$ pentru SD-ul de 512 GB, iar CFast 2.0 din seria Cobalt au pret de 329$, respectiv 600$ pentru 640 GB. Cardurile ProGrade sunt disponibile ocazional in Romania la eMAG ( vezi oferta completa ), dar se pot gasi si pe Amazon DE ( vezi oferta ). Recent am facut si un material despre ProGrade  Recovery Pro ( vezi review ), aceasta permite analiza si recuperarea fotografiilor in cele mai uzuale scenarii.

 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).