ProGrade Digital anunta cardurile CFexpress Type A – Scriere de maxim 700 MB/s pentru Sony FX6 si Alpha 1

Producatorii de carduri ProGrade Digital anunta disponibilitatea primelor carduri CFexpress Type A de pe piata. Acest nou format de carduri este o varianta mai accesibila la CFexpress Type B ( vezi review ). CFexpress Type A de la ProGrade vine cu o viteza de citire de 800 MB/s si o scriere de 700 MB/s pentru modelul Cobalt ( varful de gama ). Viteza minima de scriere sutinuta este de ~400 MB/s, lucru ce face noul card ProGrade compatibil cu standardul VPG400. Standardele VPG vor fi folosite in cardurile high-end, exact cum sunt si V60/V90 folosite la SD-uri.

 

 

Performantele ridicate pentru seriile CFexpress A si B sunt posibile datorita interfetei NVMe PCIe 3.0 x2, interfata imprumutata de la SSD-urile M.2. Aceasta implementare face foarte mult sens, pentru ca tehnologia pentru carduri rapide deja exista, doar dimensiunile trebuiau miniaturizate. Avantajul formatului A fata de B este faptul ca va fi mai accesibil si mai compact fizic. Amprenta ocupata de acest format este mai mica ca cea a unui SD. Asta inseamna ca multe camere foto vor implementa pe viitor acest format.

 

Formatul CFexpress Type A este acceptat de patru camere Sony in acest moment. Este vorba despre Sony A7sIII, Sony Alpha 1 ( vezi review ) si Sony FX3/FX6. Cu ajutorul acestui card camerele mentionate vor putea trage 4K 120P in orice format si codec disponibil intern. Pentru fotografie acest format este nefolositor momentan.

 

Specificatii Cheie ProGrade CFexpress Type A

 

  • Interfata NVMe PCIe 3.0 x2 ( NVME 1.3) ;
  • Viteza scriere 800 MB/s si o scriere de 700 MB/s;
  • Certificare VPG400 ( 400 MB/s viteza minima sustinuta de scriere );
  • Carcasa metalica pentru racire corespunzatoare;
  • Consum mic de energie;
  • Rezistent la Socuri, Raze-X, Praf si Apa;
  • Senzor de supraincalzire integrat;
  • Temperatura de operare: -10 to 70°C;

 

 

Cam asa arata la dimensiuni CFexpress Type B vs SD vs Type A.

Abia astept sa vad cardul in realitate.

 

CFexpress Type A de la ProGrade in varianta Cobalt va fi disponibil momentan in varianta de 160 GB. Ulterior vor exista si capacitati mai mare, dar si o editie GOLD care va veni cu performante mai mici, dar si un pret mai accesibil. Pare ca CFexpress Type A este viitorul format care va coexista cu formatul SD UHS-II/Express. Pretul unui Type A de 160 GB va fi de ~350 Euro pe piata din Romania. Vestea buna este ca cei de la eMAG vand direct carduri ProGrade SD si Cititoare ( vezi oferta completa ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).