ProGrade Digital anuta noul format CFexpress 1.0

ProGrade Digital este o noua firma producatoare de carduri de memorie. Aceasta a fost infiintata in mare parte de echipa de inginerie din spatele brandului Lexar. In luna februarie au anuntat cardurile CFast 2.0 si cardurile SDXC ( articol ), iar astazi la NAB 2018 anunta primul card de memorie CFexpress 1.0 cu capacitate de 1 TB. Acest format este nou si este urmasul actualului XQD. Dimensiunile cardului sunt identice cu cele XQD, iar compatibilitatea noului card este garantata cu actualele camere, dar dupa un update de firmware. Singura limitare va fi cea de performanta, deoarece noul card CFexpress 1.0 de 1 TB are o viteza de scriere de peste 1000 MB/s.

 

ProGrade CFexpress 1.0

 

Tehnologia prezenta in CFexpress 1.0, este similara cu cea folosita in SSD-urile  PCIe NVMe (Non-Volatile Memory express). Transferurile de pe acest card pe computer vor avea nevoie de un SSD NVMe, capabil sa faca fata vitezelor de scriere. Cititorul de carduri pentru noul format CFexpress nu a fost anuntat inca. Noul format CF va fi disponibil in lunile urmatoare, pretul este in acest moment necunoscut. Revenim cu aceste detalii in cel mai scurt timp.

 

Au mai fost anuntate noile carduri SDXC, pentru inregistrarea continutului video. Cardurile beneficiaza de clasa de viteza V90 ( V = Video si 90 de la viteza minima de scriere ). Beneficiaza de doua randuri de pini ( UHS-II ) si promit sa ofere viteze maxime de 250 Mb/s la citire si scriere. Carduri similare ca performante am testat de la Transcend ( review ), Sony ( review ) si Delkin ( review ).

ProGrade SDXC V90 UHS-II

 

 

Noile SDXC-uri sunt disponibile in variante de 64GB, 128GB, 256 GB si vor avea un pret de  99.99$, 189.99$ si 379.99$ in SUA. Produsele despre care am vorbit pot fi gasite pe site-ul oficial ProGrade Digital ( AICI ). In Romania produsele vor fi disponibile la F64 in cursul acestui an, revenim cu detalii in curand.