ProGrade Digital anunta un card SD UHS-II V90 de 0.5 TB

Dupa ce Sabrent a anuntat un card SD de 512 GB ( vezi material ), a sosit randul celor de la ProGrade sa scoata un SD UHS-II de 0.5 TB.Utilitatea cardurilor cu astfel de capacitati este in special orientata fotografiilor care trag mereu in dual-slot si vor cele mai mari si mai rapide memorii.

 

Este de la sine inteles ca nu poti trage pe un singur slot de card cu astfel de capacitati, asta pentru ca exista riscuri mari de pierde de date. Fiind una din greselile comune facute de fotografi.

 

 

 

 

O capacitate de 0.5 TB pentru un card ultra-rapid este binevenita pentru videografii care filmeaza multe ore si vor memorii serioase cu performanta solida si consistenta. Seria Cobalt de la ProGrade exista pana acum in capacitati cuprinse de la 32 la 256 GB si le-am si testat ( vezi review ), ele impresioneaza si pe termen lung. Acest nou model vine cu performante de ~250 MB/s la scriere si de maxim 300 MB/s la citire.

 

 

Standardul V90 asigura posesorii ca acesta nu va scadea niciodata sub 90 MB/s. Aceste carduri sunt la un pas sa ajunga ca microSD-urile la capacitati de 1 TB ( vezi material ), dar fiind asa fragile si usor de pierdut sunt greu de recomandat.

 

 

 

Specificatii ProGrade  UHS-II V90

 

  • Disponibile in variante de 64 /  128 / 256 si 512 GB;
  • Certificari: V90 / C10 / U3 si UHS-II;
  • Viteze: Scriere 250 MB/s si Citire 300 MB/s;
  • Compatibil cu standardul UHS-II ( 2 randuri de pini );
  • Ideal pentru inregistrarea video 4K si 6K;
  • Rezistenta la socuri, vibratii, umezeala, raze-x si variatii de temperatura;
  • Detectie de erori integrata;
  • Dimensiuni: 24 x 32 x 2.1 mm;
  • Greutate: 2 grame.

 

 

Cam asa arata si cardurile de 128 GB din seria Cobalt.

Constructia cardurilor ProGrade este rezistenta lucru imbucurator pentru viitorul model de 0.5 TB

 

 

 

Cardurile ProGrade V90 UHS-II sunt disponibile in Romania ocazional la eMAG ( vezi oferta ). Noul Cobalt UHS-II de 0.5 TB va avea in SUA un pre de 499$, iar in Europa fara 3500 lei nu ma astept sa fie disponibil. Chiar daca SD-urile au evoluat pana la acest punct, tot nu va recomand sa achizitionati.

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).