ProGrade Digital anunta prima generatie de CFast 2.0 si SDXC UHS-II – Reinventarea brandului Lexar

ProGrade Digital este o noua firma producatoare de carduri de memorie.  ProGrade a fost infiintata in mare parte de echipa de inginerie din spatele brandului Lexar. Acest nou brand este focusat in acest moment pe produse de calitate, care sa ofere vitezele de care au nevoie camerele foto/video profesionale. ProGrade au lansat  doua linii de produse, este vorba despre carduri CFast 2.0 alaturi de o serie SDXC UHS-II.

 

13076_Announcement-2017_001_896x504

 

Seria de CFast 2.0 promit sa ofere viteze de transfer de maxim 550 Mb/s, cardurile vor fi disponibile in variante de 128, 256 si 512 GB la un pret de 230$, 350$ si 700$. Seria de carduri SDXC UHS-II va avea un pret de 55$, 95$ si 190$, pentru capacitatile de 64, 128 si 256 GB. Performantele acestora vor fi maxim de 200 MB/s. Ambele serii ofera controlere de memorie dedicate pentru camerele foto si video profesionale. Ambele formate permit captura in format 4K la bitrate de 100 MB/s si pot face fata in captura imaginilor RAW in rafale de pana la 20 fps. “Fiecare din produse este testat individual, pentru a asigura calitate si performanta promisa”.

 

Alaturi de aceste doua linii de carduri exista si un cititor de carduri dual slot pentru CFast 2.0 si SDXC UHS-II. Acesta are o interfata USB 3.1 Gen 2 si ne asteptam sa vedem in viitorul apropiat o versiune cu thunderbolt.

ProGrade Digital (4)  ProGrade Digital (5)

Intrarea pe piata a brandului ProGrade Digital este interesanta si binevenita pentru consumatori. De cand SanDisk a fost cumparat de Western Digital, iar Lexar nu mai fabrica carduri. Pe langa acesti mari producatori au mai ramas branduri precum Kingston ( review ), PNY, Toshiba,Transcend si Samsung. Cosumatorii au nevoie de cat mai multa concurenta pentru a impinge inovatia mai departe si a tine preturi corecte in piata.

 

Produsele despre care am vorbit pot fi gasite pe site-ul oficial ProGrade Digital ( AICI ). In Romania produsele vor fi disponibile la F64 in cursul acestui an, revenim cu detalii.