Protectiile de obiective Pelican Rugged sunt aici

Pelican sau Peli sunt producatori cunoscuti de genti de protectie pentru camere si orice alte echipamente sensibile. In trecut m-am jucat cu portofele rigide pentru carduri ( vezi review ) si un Peli 1510 Studio ( vezi material ). Zilele trecute cei de la Pelican au anuntat noile huse de protectie Pelican Rugged Lens Covers. Acestea sunt niste tocuri din silicon premium ( 25A Grade ) care acopera si protejeaza obiectivele.

 

Protectiile Pelican Rugged  in doua variante de culoare ( Negru si Coyote Tan ) pentru diametre de obiectiv cuprinse intre 67 mm si 120 mm. Dupa cum se poate observa si in imagini, aceste protectii vin cu 12 bumpere care ofera protectie impotriva zgariturilor si a socurilor. Odata acoperite obiectivele cu aceste cover-uri ele ar deveni waterproof pe exterior ( spun cei de la Pelican ). Avand in vedere experienta acestora cand vine vorba de protectie tind sa ii cred.

 

Cam arata un obiectiv cu bumper-ul atasat.

Pelican Rugged ar urma sa coste ~25$ in SUA si cam ~30$ in Europa ( indiferent de marime ). Garantia Pelican pentru aceste protectii din silicon este de ~3 ani, dar ramane de vazut cand apar la noi in tara. Am vorbit cu distribuitorul Peli din Romania ( Sprinter 2000 ) si am inteles ca nu vor fi lansate initial in Europa.  Anul 2022 ar trebui sa apara si pe rafturi la noi. Pentru cei dintre voi care cautati genti rigide Pelican ( va las aici oferta completa ).

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).