Prezentare Razer Kiyo Pro – Webcam cu senzor Sony

Razer Kiyo Pro este o camera web care a intrat in atentie datorita senzorului Sony din interior. Acest senzor este un Sony IMX327 care ofera imagini 1080P fara compresie si are suport HDR. Optica acestei camere web complexa fata de alte camere de acest gen si vine cu o diafragma de F2.0. Conectarea lui Kiyo Pro se face cu ajutorul interfetei USB 3.0. Optica camerei este acoperita de un geam Gorilla Glass 3 pentru rezistenta la zgarieturi in timp.

 

 

Camerele Web mereu au fost de o calitate proasta, dar lucrul de acasa si streaming-ul va schimba asta. Cei de la Sony au si ei un impact pozitiv asupra calitatilor noilor camere web. Camera Razer are o rezolutie 1080P si 60 FPS pentru o calitate cat mai buna a imaginii si fluiditate. Rezolutia senzorului Sony este de 2.1 megapixeli si dupa fisa de specificatii pare sa fie special dezvoltat pentru camerele web 1080P. In randurile urmatoare am sa va prezint acest model .

Specificatii cheie Razer Kiyo Pro

 

  • Senzor Sony IMX327 de 2.1 megapixeli;
  • Inregistreaza imagini 1080P necomprimate la 60 FPS sau 720P la 120P ( suport HDR );
  • Codec audio: 16 Bit 48 KHz;
  • Unghiul de cuprindere maxim este de 103° / 90° / 80°;
  • Conectivitate USB 3.0;
  • Codare video: YUY2. & NV12 (uncompressed);
  • Cablul de 150 cm.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Cutia camerei este compacta si se gasesc pe exterior toate informatiile esentiale.

 

In cutie se gaseste un cablu USB-C de 1.2 metri si manualul de utilizare.

Focala este de 3.8 mm care se traduce intr-un unghi de 103°.

Inregistrarile se fac la rezolutie 1080P 60 FPS fara compresie.

Interfata de conectare este USB-C.

 

La baza se gaseste un filet 3/4 inch.

Si camera in sine vine cu un filet 1/4 inch.

Stand-ul are pe interior mult cauciuc.

Kiyo Pro are dimensiuni destul de mari.

Utilizare

 

Ce m-a facut atras la acest webcam Razer Kiyo Pro a fost senzorul CMOS Sony IMX327. Acesta promite imagini stative si video peste calitatea mediocra cu care suntem obisnuiti. Personal nu prea folosesc un webcam, dar pentru cei dintre voi care lucrati cu asa ceva poate fi important. Multi dintre noi lucram acasa si avem nevoie de ceva mai serios ca si calitate a imaginii. Pentru fotografii care fac seminarii 1 on 1 poate fi utila un astfel de dispozitiv sau pentru cei care fac streaming de jocuri in weekend. Sunt multiple posibilitati de utilizare, iar faptul ca aceasta camera vine cu filet 1/4 inch ofera o multitudine de optiuni de atasare.

 

 

Constructia camerei este realizata din plastic in procent de 90%. Razer Kiyo Pro are o asamblare solida si se simte ca un produs de calitate. Ajustabilitatea standului inclus permite atasarea usoara pe monitor sau pe un trepied. Peste optica este aplicata o bucata de sticla Gorilla Glass 3 pentru protectie extra si permite stergerea orice material textil fara a afecta elementul frontal. Standul si cablul venite la pachet sunt si ele solide si suficient de functionale pentru o utilizare cat mai variabila.

 

Razer Kiyo Pro atasat pe GorillaPod 500 ( vezi review ).

 

Camera este compatibila cu OBS si orice alta aplicatie, conectarea la calculator este in principiu plug’n play, dar

 

 

Calitatea Imaginii

 

Sony IMX327este un senzor CMOS de 2.1 megapixeli care face parte din familia Starvis. Am mai testat acum ceva timp un DashCam Mio cu senzor Sony Starvis. Imaginile pe timp de nopate erau foarte bune. Motiv pentru care banuiesc modelul integrat in Kiyo Pro sa fie de calitate cel putin la fel de buna. Am capturat cateva imagini cu camera pentru a va arata si voua cam la ce trebuie sa va asteptati.

 

Cam asa rata culorile din ColorChecker ( vezi review ) pe camera.

Asa arata textura pielii pe camera.

Calitatea imaginii este buna mai ales intr-un setup de iluminare bun.

 

 

Concluzie

 

Razer Kiyo Pro este o camera web care livreaza o calitate peste medie a imagini pentru streaming si call-uri pe Zoom. Senzorul Sony in lumina potrivita afiseaza imagini mult mai bine ca orice webcam integrat in laptop. Pentru cei dintre voi care aveti nevoie de o camera pentru streaming si lucru acest Kiyo Pro poate fi optiunea potrivita. Constructia este solida si lentila frontala din Gorilla Glass 3 asigura o durabilitate extra. Pentru cei care nu vor Kiyo Pro este disponibila si varianta standard Kiyo care vine cu LED frontal.

 

 

 

Kiyo Pro de la Razer va fi disponibila in Romania la un pret de ~900 lei, iar varianta non-pro pe la 600 lei. Pret destul de ridicat mai ales pentru cei care au deja o camera DSLR/Mirrorless care poate fi transformata in WebCam gratuit. Pentru persoanele potrivite acesta camera Razer poate fi foarte rezonabila. Alegerea senzorului din interior este una reusita. Produsele Razer sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).