Jupio Seattex 45 Review – Scaun telescopic pentru Sport si Wildlife

Brandul Jupio este cunoscut pentru fabricarea unui portofoliu impresionant de acumulatori pentru camere si electronice. Ei sunt concurenta directa directa pentru Patona pentru piata third-party de baterii de calitate. In materialul de astazi am sa va prezint un accesoriu interesant numit Jupio Seattex 45. Acesta este un scaun telescopic pliabil care este portabil si util pentru fotografi si calatori. L-am folosit recent in multe iesiti si mi se pare foarte util si pentru un fotograf.

 

 

Jupio Seattex 45 nu este doar un scaun pentru fotografi ci unul universal, dar de multe ori cand iesi ca fotograf in explorare ai nevoie de asa ceva. Mai este bun si pentru camping sau alte activitati. Este realizat din plastic rigid si se lauda ca tine pana la 200 kilograme. Pliat are o inaltime de 7 cm, iar desfacut sta la ~45 cm deasupra solului. Am folosit scaunul timp de mai multe saptamani si am sa expun asta in randurile urmatoare.

 

Specificatii Cheie Jupio Seattex 45 

 

 • Realizat din plastic rigid;
 • Maner de transport;
 • Capacitate maxima: 200kg / 440 lbs ;
 • Dimensiuni pliat: 7 cm ( inaltime ) x 25 cm ( diametru );
 • Dimensiuni desfacut: 45 cm ( inaltime ) x 25 cm ( diametru );
 • Greutate: 950 de grame;
 • Garantie: 3 ani.

 

Inspectie Vizuala

 

Pe cutia lui Seattex 45 se gasesc specificatiile detaliate mai sus, iar la cutie vine doar cu un manual de utilizare.

Jupio Seattex 45 vine cu o curea de transport integrata.

La baza si in partea de sus exista 2 fante care permit extensia scaunului dintr-o singura miscare.

Cam asa arata scaunul pliat si extins.

La baza se gasesc picioruse care se fixeaza mai bine de pamant, pavaj pentru o siguranta sporita.

Mecanismul de extensie/pliare este din plastic si are mai multe “felii”.

Segmentele se interconecteaza intre ele si sunt angrenate de un arc interior.

 Jupio Seattex 45 mai de aproape arata interesant, dar din utilizare va spun ca este si util.

Utilizare

 

 

Seattex 45 se prezinta a fi un scaun pliabil usor, compact si foarte folositor intr-o multime de imprejurari. M-a ajutat pana acum sa stau confortabil si sa fotografiez intr-o mare varietate de scenarii. L-am incercat si mi-a placut, iar pe partea de rezistenta tine lejer persoane de peste 150 kilograme. Este interesant de vazut cum o structura din plastic de calitate se poate plia si sustine greutate asa de mare.

Iata si cateva exemple de utilizare:
 • Util in Delta Dunarii sau in orice alt scenariu wildlife. Poti sta pe el pe iarba/pamant sa fotografiezi pasari din hide intr-un confort decent ( chiar daca nu are spatar ). Daca barca este suficient de mare poti sa fotografiezi si de pe aceasta, dar este cam instabil.
 • Este foarte bun si pentru evenimentele sportive unde stai la panda cu orele.
 • Foarte bun cand vrei sa fotografiezi produse in studio sau la exterior, poti sta cat se poate de bine fara sa stai aplecat.
 • Se poate sta pe el daca ai nevoie de un punct ocazional de statie mai inalt. Asta nu este recomandarea de utilizare producatorului, dar eu am incercat si rezista.
 • Il poti lua linistit in vacanta sau pastra in portbagajul masinii/rulotei.

 

 

Seattex 45 de la Jupio vine cu o constructie integral realizata din plastic rigid cu elasticitate medie. Arcul de la interior cacre angreneaza sectiunile este din otel. Materialele utilizate sunt comune, dar ce conteaza este implementarea. Sistemul de pliere/deschidere este destul de ingenios, acesta foloseste 11 segmente pliabile + alte 2 ( baza si partea de sezut ). Cele 13 bucati se interconecteaza prin niste “pini” din plastic. Desfacerea si plierea lui Seattex 45 se face in numai 4-5 secunde prin rasucire. Este foarte usor de folosit de catre oricine.

 

Galerie Foto

 

Procesul de desfacere este simpli si se face rapid.

Cateva fotografii facute cu Seattex in afara prezentarii produsului.

 

Concluzie

 

 

Seattex 45 de la Jupio este un scaun util oricarui fotograf si nu numai. Turele din Delta Dunarii sau de pe munte unde este nevoie sa stai mult nemiscat ( in hide foto ), la fel ca si evenimentele sportive sunt scenarii in care Seattex 45 face viata mai usoara. Este un produs destul de solid in care ma incred sa ma asez chiar daca am 70 – 100 – sau 150 de kilograme fara probleme. Mecanismul de pliere/desfacere are un design ingenios si ofera o experienta usoara si placuta de utilizare. Il recomand pentru cei care ar folosi asa ceva saptamanal.

 

 

 

 

Seattex 45 va fi disponibil in curand si in Romania la distribuitorii autorizati Jupio. Pretul unui astfel de scaun este de ~50 Euro ( 250 lei ), un pret rezonabil pentru ceea ce ofera. Tine de fiacare fotograf cat de mult sta plecat ca o astfel de achizitie sa faca sens. In acest moment produsele Jupio se gasesc la Camere Digitale ( distribuitor autorizat ) si eMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).