Review Powerex MH-C980 Turbo – Incarcator rapid pentru 8 acumulatori

Maha MH-C980 Turbo este un incarcator  cu opt canale independente de incarcare, pentru maxim 8 acumulatori AAA/AA. Poate termina de incarcat pana la 8 acumulatori de 2000 mAh fix intr-o ora, daca situatia o cere. Modul normal de incarcare se face in aproximativ doua ore ( 1000 mAh pe ora ).Fata de modelul anterior, noul MH-C980 vine cu un ventilator de 40 mm, pentru a raci circuitele interne pe tot parcursul incarcarii. MH-C980 este un incarcator care a preluat forma vechiului MH-C801D ( review ), modificarile de design nefiind majore.

 

 

Specificati cheie:

 

 • Incarca 8 acumulatori tip AA sau AAA NiMh/NiCD.
 • Incarcare normala ( 1000 mAh ) – Incarcare Turbo ( 2000 mAh)
 • 8 circuite de incarcare independente
 • Microprocesor cu o precizie de 0,001V
 • Sistem de reconditionare in trei etape –  incarcare, descarcare completa si reincarcare.
 • Posibilitatea revigorarii acumulatorilor foarte uzati si vechi.
 • Adaptor AC 100-240V 50/60Hz.
 • Dimensiuni: 180x90x37mm;
 • Greutate: 231 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

 

Powerex MH-C980 Turbo (1) Powerex MH-C980 Turbo (2) Powerex MH-C980 Turbo (3)

Cele 6 functii cheie sunt ilustrate pe cutie.

Powerex MH-C980 Turbo (16)

In cutie gasim: Powerex MH-C980, alimentatorul de retea, manualul de utilizare si o cutie de stocare pentru 8 acumulatori.

Powerex MH-C980 Turbo (6)

De sus se vad cele opt circuite independente de incarcare pentru AA/AAA.

Powerex MH-C980 Turbo (5)

In fata se gaseste ecranul principal si cele doua butoane ( conditionare si turbo ).

Powerex MH-C980 Turbo (7)

Pe spate se gaseste mufa de incarcare.

Powerex MH-C980 Turbo (8)

Powerex MH-C980 are patru picioare din cauciuc, pentru stabilitate pe suprafetele alunecoase.

Powerex MH-C980 Turbo (10)

Profilul incarcatorului.

Powerex MH-C980 Turbo (9)

Ventilatorul de 40 mm, are o rotatie de 4000 rpm si asigura racirea interna a circuitelor incarcatorului.

Powerex MH-C980 Turbo (22)

Powerex MH-C980 “incarcat” cu acumulatori Powerex Pro.

Powerex MH-C980 Turbo (28)

Optional este disponibila si o husa de transport Powerex, pentru incarcator si alimentatorul de retea.

Powerex MH-C980 (2)

Ecranul principal este iluminat, iar la 5 secunde se stinge automat.

Utilizare

 

Powerex MH-C980 a fost testat exclusiv cu noii acumulatori Powerex Pro de 2700 mAh. Ei au fost descarcati cu Powerex C9000 si  incarcati in ~ 80 de minute in modul Turbo si in ~160 minute in modul standard cu ajutorul MH-C980. Incarcatorul are trei moduri de incarcare: Turbo Charge, Normal Charge si Reconditionare. Interfata de operare este simplificata, iar cu ajutorul celor doua butoane putem seta modurile de incarcare.

 

Powerex MH-C980 (24)

Ventilatorul are un zgomot in timpul incarcarii de 40-50 dB.

 

Powerex MH-C980 este un incarcator cu o constructie exterioara din plastic, care pare destul de rezistenta la impactul accidental cu solul. Incarcatorul are la interior o placa de baza cu opti circuite independente care sunt racite de un ventilator cu diametru de 40 mm. Se prezinta a fi un incarcator solid realizat pentru pretul cerut de cei de la Powerex.

 

 

Modul Turbo Charge

 

In acest mod incarcatorul este capabil sa incarce 8 acumulatori  de 2700 mAh in maxim 100 minute. Tensiunea de incarcare in acest mod este de 2 Amperi. Acest mod este ideal pentru cei care au nevoie de un timp scurt de incarcare, in timp daca abuzam de acest mod de incarcare rapida, acumulatorii se vor uza mult mai rapid. Se recomanda o sesiune de reconditionare la fiecare 20 cicluri incarcare-descarcare.

 

Powerex MH-C980 (6)

 

Modul Normal Charge

 

Modul normal incarca cei 8 acumulatori Powerex Pro de 2700 mAh in cam 210 minute. Tensiunea de incarcare este de 1 Amper. Incarcarea mai lenta ofera o durabilitate mai mare a acumulatorilor si o descarcare mai lenta si mai stabila pe parcursul utilizarii. Pentru cei ce nu au o problema sa astepte, este o modalitate optima de incarcare.

 

Powerex MH-C980 (3)

 

Modul de Reconditionare

 

Functia de reconditionare este imprumutata de la analizatorul Powerex C9000 si presupune o incarcare initiala, urmata de o descarcare si inca o incarcare, pentru a revigora acumulatorii. Acest proces poate dura pana la 24 ore, in functie de capacitatea acumulatorilor atasati. Acest mod se recomanda a fi folosit o data la 20 cicluri complete de incarcare-descarcare ale unui set. Functia de reconditionare poate salva acumulatorii cu probleme.

 

 

 

Concluzie

 

Powerex MH-C980 este un incarcator care este imbunatait la toate aspectele fata de modelul anterior. Este numai bun pentru cei care inca folosesc acumulatori AAA/AA alaturi de bliturile cu patina. Cele doua moduri de incarcare ofera flexibilitate pentru utilizator. Incarcarea rapida fiind o optiune pentru momentele in care te grabesti sa incarci 16 acumulatori in 3 ore.  Cand nu te grabesti exista si modul standard de incarcare, iar dupa 15-20 de cicluri de incarcare Turbo este recomandat sa treceti acumulatorii printr-un proces de revigorare cu modul de conditionare disponibil alaturi de MH-C980.

 

Constructia este solida, racirea este binevenita, dar zgomotoasa, nerecomandat sa incarcati acumulatorii pe timp de noapte. In afara de asta este un incarcator excelent care isi merita banii. Recomand incarcatorul pentru fotografii de eveniment, care au nevoie de un produs rapid pentru a incarca cele 5-10 seturi necesare pentru evenimentele lungi.

 

 

Acesta este disponibil in Romania la F64 la un pret de 450 lei ( vezi oferta ). Acumulatorii Powerex Pro sunt si ei disponibili AICI.

 

 

PRO

 

 • Constructie;
 • Timp rapid de incarcare;
 • Usor de folosit;
 • Raport calitate/pret.

 

Contra

 

 • Ventilatorul este zgomotos.