,

Review X-rite Color-Eye – Masoara acuratetea culorilor cu un smartphone

Share

X-rite a lansat o solutie simpla pentru masurarea culorilor cu ajutorul unui smartphone. Aplicatia se numeste Color-Eye care citeste un card similar cu ColorChecker Passport ( articol ). Aplicatia se ajuta de camera foto pentru a citi culorile, iar ulterior se interpreteaza fotografiile si se obtine o masuratoare exacta. Masuratorile se pot lua de pe orice suprafata cu orice textura, dar cele mai bune rezultate se obtin in lumina naturala. Color-Eye este o solutie accesibila de masurare a culorilor in domeniile creative. Un fotograf de produs si de studio poate fi avantajat de folosirea unui astfel de sistem.

 

 

Cateva informatii despre sistemul Color-Eye

 

  • Determinarea culorilor se realizeaza cu ajutorul cardului special si a unui telefon ( iOS sau Android ) cu aplicatia Color-Eye instalata;
  • Sistemul este usor de folosit de catre oricine si permite stabilirea exacta a culorilor de pe orice tip de suprafata si textura;
  • Aplicatiile sistemului Color-Eye in domeniul foto si al printului sunt de un real ajutor;
  • Este o solutie simpla si accesibila.

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

X-rite Color-Eye (7)

Cardul de masurare de la X-rite Color-Eye este un produs compact si subtire.

X-rite Color-Eye (6)

Codul QR ofera toate informatiile necesare despre produsul Color-Eye.

X-rite Color-Eye (5)

Partea de masurare este imprimata cu patratele colorate alaturi cateva puncte glossy. Toate acestea ajuta la masurarea culorii incadrata in spatiul decupat si evitarea masuratorilor gresite prin pozitionarea camerei in asa fel incat evitam reflexia luminii.

 

 

 

Software si Utilizare

 

 

Aplicatia Color-Eye este compatibila cu sistemele iOS si Android, dar numai cu anumite telefoane populare. In acest moment sistemul functioneaza pe iOS:  iPhone 5S, 6, SE, 6S, 6S+, 7, 7+ , iPad Pro 9.7” ( 2016 si 2017 ) si Android: Google Pixel, Nexus 5, 6P, Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S7, S7 Edge, S7 Active, S8.  Mai multe telefoane compatibile vor fi incluse in curand.

 

 

X-rite Color-Eye (14)

Masurare Color-Eye (1) Masurare Color-Eye (2)

Aplicatia are o interfata simpla, iar imediat cum este deschisa ne intampina chenarul sub care trebuie sa incadram marginile codului QR de pe carton.

Pentru o masurare precisa se folosesc doua cadre, unul realizat cu blitz si altul fara.

Masurare Color-Eye (6) Masurare Color-Eye (5) Masurare Color-Eye (4)

Dupa masurarea culorii dorite obtinem si cateva detalii suplimentare legate de nuanta.

Masurare Color-Eye (3)

Fiecare nuanta obtinuta primeste un cod de culoare si poate fi identificata dupa 7 tipuri de referinte.

X-rite Color-Eye (4)

Masurarea culorii unui stop auto.

X-rite Color-Eye (3) X-rite Color-Eye (2) X-rite Color-Eye (1)

X-rite Color-Eye (23)DSC_1655   X-rite Color-Eye (20)

Masurarea culorilor ale materialelor textile.

X-rite Color-Eye (17) X-rite Color-Eye (9) X-rite Color-Eye (8) X-rite Color-Eye (12)

Masurarea culorilor de pe suprafate din plastic si hartie.

Procesul de masurare este usor si rapid, dar este nevoie de putina acomodare cu incadrarea corecta a codului QR, pentru a fi scanat.

 

 

Concluzie

 

X-rite Color-Eye este un sistem de masurare a culorilor usor de folosit, acesta fiind util pentru persoanele care au nevoie sa masoare nuantele de pe orice fel de suprafete. Acuratatea culorilor nu poate fi 100% garantata, aceasta solutie fiind una de buget, pentru utilizatorul ocazional. Sistemul functioneaza bine, iar aplicatia software este usor de folosit. Rezultate obtinute in urma masuratorilor nu pot fi stocate in istoricul aplicatiei in acest moment. Aplicatia Color-Eye este in stadiul Beta si nu exista prea multe smartphone-uri compatibile. Sistemul Color-Eye urmeaza sa fie disponibil oficial pe piata in lunile urmatoare. Cartonul va putea fi achizitionat pentru o suma cuprinsa intre 30 si 45 de lei. Mai multe detalii despre pret si disponibilitate vor fi publicate in curand.

 

Voi ce parere aveti despre acest sistem ? La ce aplicatii il vedeti util ?

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut