RoundFlash Dish Review – Beauty dish portabil pentru orice gen de fotografie

RoundFlash este un brand care produce modificatori de lumina din material textil, pentru capetele de blit normale sau Godox AD200 ( review ). Exista trei modificatoare realizare de catre cei de la RoundFlash. Primul este un RingLight ( review ), iar cel mai nou este un StripLight pliabil ( review ). In articolul de astazi va voi prezenta cel mai drag modificator din trusa foto personala, este vorba despre RoundFlash Dish. Acest modificator este un beauty dish textil, pliabil, compact si usor de folosit alaturi de un trigger si un blit pe patina. Este un modificator accesibil si ideal pentru fotografia de portret/eveniment/produs. In randurile urmatoare va voi arata cat de usor este de folosit, transportat si ca bonus cateva scheme de lumina in care folosesc acest modificator.

 

 

Specificatii Cheie

 

 • Compatibil cu orice blit cu patina, dar si cu Godox AD200;
 • Prindere universala cu velcro;
 • Diametrul desfacut: 45cm;
 • Dimensiune pliat – 20 x 16 cm;
 • Adancime: 22cm;
 • Greutate: 155g;
 • Circumferinta iluminata: 21,5cm ~ 26cm;
 • Saculet galben pentru transport.

 

 

Inspectie Vizuala

  roundflash dish

Saculetul in care este livrat RoundFlash Dish, calitatea materialelor se simte de la atingerea acestuia.

roundflash dish

RoundFlash Dish se desface similar unei blende.

roundflash dish

Asa arata dish-ul de 45 cm desfacut;

roundflash dish

Adancimea modificatorului este de 22 cm, suficient cat sa produca o lumina uniforma fara punctul de highlight specific unui softbox.

roundflash dish

Prinderea este compatibila cu orice blitz comercializat la ora actuala.

Codul QR este acolo pentru a dovedi originalitatea produsului. In acest moment circula pe piata si variante fake ( Atentie! ).

roundflash dish

Cand este desfacut dish-ul sta in forma desfacut cu ajutorul unei tije metalice din doua bucati care se imbina pentru a putea folosi produsul in conditii optime.

O bucata de tija este stramba din fabrica, pentru a facilita strangerea/desfacerea.

roundflash dish

Difuzia interioara centrala este in forma de con si ajuta la distribuirea luminii uniform spre suprafata de difuzie din fata.

Partea din spate este captusita cu material argintiu pentru a reflecta corespunzator lumina.

RoundFlash Dish (2)

Pentru rezultate optime trebuie sa utilizati panoul wide al blitului.

RoundFlash Dish (3)

Cam atat de solida este prinderea blitului.

RoundFlash Dish (11) RoundFlash Dish (12)

Capul lui AD200 se potriveste perfect in RoundFlash Dish.

RoundFlash Dish (4)

Pixel X900 sta fix, ajustarea cu velcro fiind posibila.

RoundFlash Dish (6)

Cam asa arata RoundFlash Dish atasat pe X900.

RoundFlash Dish (7) RoundFlash Dish (8)

Capul blitului TT350 de la Godox incape, dar nu poate fi strans prea sigur pe orizontala.

Pe verticala se poate, dar trebuie avut grija.

 

Utilizare

 

Am utilizat RoundFlash Dish alaturi de bliturile Cactus RF60 Pixel X800n (review) – Pixel X900 si Godox AD200 ( review ). Atasarea se face foarte usor cu velcro pe toate modele de blituri cu patina actuale, iar pe AD200 intra la fix fara sa fortam cusaturile dish-ului. Modul de inchidere/deschidere este identic cu cel al unei blende compacte. Montajul dish-ului se face dintr-o singura miscare prin alinierea tijelor metalice din fotografiile de mai sus. RoundFlash Dish este un modificator rezistent realizat din nailon balistic la exterior, iar interiorul este captusit cu material reflextorizat care concetreaza lumina blitului in fata. Materialul de difuzie din fata este gros si rezistent, de trei ani de cand detin Dish-ul materialul abia daca si-a pierdut din stralucire. Prinderea/strangerea blitului se face cu velcro, greutatea dish-ului fiind sustinuta de capul de blit. Constructia este de calitate si ofera o durabilitate rezonabila pentru cat costa.

 

RoundFlash Dish - Beni (7)

 

In cei trei ani de utilizare l-am folosit la cateva zeci de sedinte foto alaturi de bliturile mentionate mai sus. El poate fi folosit si in fotografia de produs, eu am fotografiat print-uri glossy de cele mai multe ori. Lumina produsa de RoundFlash Dish fiind uniforma si fara acel punct luminos dat de lampa blitului ( avantaj major la orice beautydish ). Fiind usor si compact, este potrivit si pentru fotografia de eveniment. Multe sunt cazurile cand fotograful nu are prea mult timp cu clientii sai din diverse motive. Asamblarea si atasareaq blitului de dish fiind solutia potrivita pentru astfel de cazuri. Am o multime de prieteni fotografi care il folosesc mult mai bine ca mine in fotografia de eveniment, iar mai jos am sa va arat si cateva din cadrele lor.

 

 

Galerie Foto

 

In galeria foto am lasat si fotografiile originale din review-ul realizat in 2016, iar dupa am adaugat fotografiile noi realizate cu el.

 

calitate print epson l810 (19) calitate print epson l810 (8) calitate print epson l810 (12) calitate print epson l810 (24) calitate print epson l810 (3) calitate print epson l810 (1) calitate print epson l810 (23) calitate print epson l810 (28)

Fotografii realizate cu RoundFlash Dish printurilor realizate cu Epson L810 ( review ).

Fotografiile au fost imprimate pe hartie glossy si super glossy iar lumina de beauty-dish s-a potrivit perfect.

  sample round flash dish (2)  sample round flash dish (4) sample round flash dish (5) sample round flash dish (6) sample round flash dish (7)sample round flash dish (3)

Portrete realizate in lumina naturala alaturi de un blit la 1/16 pentru fill.

sample round flash dish (8) sample round flash dish (9)

Toate aceste cadre sunt realizate cu un singur RoundFlash Dish.

sample round flash dish (10)sample round flash dish (1)

Ultimele patru portrete sunt realizate cu doua dish-uri.

RoundFlash Dish - Beni (1)   RoundFlash Dish - Beni (4)  RoundFlash Dish - Beni (6)

Trei fotografii realizate de prietenul nostru Beniamin Pasu.

_EBP7853 _EBP7780 _EBP7771 _EBP7903

O sedinta foto rapida alaturi de Erik Bagy.

RoundFlash Dish - Lupascu (1) RoundFlash Dish - Lupascu (2) RoundFlash Dish - Lupascu (3) RoundFlash Dish - Lupascu (4) RoundFlash Dish - Lupascu (5) RoundFlash Dish - Lupascu (6) RoundFlash Dish - Lupascu (7) RoundFlash Dish - Lupascu (8)RoundFlash Dish - Lupascu (9) RoundFlash Dish - Lupascu (10) RoundFlash Dish - Lupascu (11) RoundFlash Dish - Lupascu (12)  RoundFlash Dish - Lupascu (16) RoundFlash Dish - Lupascu (17)RoundFlash Dish - Lupascu (18) RoundFlash Dish - Lupascu (19) RoundFlash Dish - Lupascu (20) RoundFlash Dish - Lupascu (21) RoundFlash Dish - Lupascu (22) RoundFlash Dish - Lupascu (23) RoundFlash Dish - Lupascu (24) RoundFlash Dish - Lupascu (25) RoundFlash Dish - Lupascu (26) RoundFlash Dish - Lupascu (27)

Prietenul nostru Alexandru Lupascu ( portofoliu )  a adunat dealungul anilor un portofoliu impresionant realizat cu RoundFlash Dish.

 

Concluzie

 

RoundFlash Dish este un modificator de lumina de calitate cu o constructie textila durabila. Usurinta de strangere/desfacere/montare este inca un avantaj. Sistemul de prindere cu velcro este universal pentru toate capetele de blit cu patina ( inclusiv Godox AD200 ). Transmisia luminii se face foarte bine si uniform cu rezultate pe masura. Este un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din trusa oricarui fotograf care are trigere wireless si blituri cu patina. Il recomand cu caldura tuturor fotografilor care au nevoie de un modificator de nadejde acasa sau in calatorii.

 

RoundFlash Dish este disponibil in Romania la un pret de 280 lei. Nu se mai gaseste in magazinele foto, dar am decis sa comercializez eu pe masura ce aveti nevoie. Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie pe ghiduldslr@gmail.com

 

 

PRO

 • Transmisie buna a luminii;
 • Constructie textila de calitate;
 • Pliabil si usor de transportat ( husa inclusa );
 • Greutate redusa;
 • Raport calitate/pret imbatabil;
 • Foarte util in multe genuri de fotografie.

 

Contra

 • Nimic inca, ar fi ideala o versiune mai mare pentru Godox AD600.