Review RoundFlash Strip: Softbox portabil pentru strobisti

RoundFlash Strip, este cel mai nou modificator de lumina pentru bliturile cu patina. Aceste doua produse pe care am avut ocazia sa le testez sunt caracterizate prin calitatea materialelor si portabilitate. RoundFlash Strip se comporta similar cu un softbox strip de studio, el este portabil si vine cu un grid detasabil. RoundFlash Strip are o lungime de 95 de centimetri si o greutate de 240 grame. Este un modificator de lumina necesar pentru orice fotograf strobist. El face o echipa buna in trusa unui strobit alaturi de RoundFlash Dish ( review ) si RoundFlash Ring ( review ).

 

 

Specificatii cheie:

 

  • Lungime: 95;
  • Adancime: 16cm;
  • Greutate: 170g ( buzunar+grid: 240g );
  • Dimensiune husa: 20cm x 1​8cm
  • Dimensiuni blit acceptat: 2​0cm ~ 26cm.

 

 

Inspectie Vizuala:

 

RoundFlash Strip (6) RoundFlash Strip (8) RoundFlash Strip (9)

Instructiunile de folosire vin direct pe ambalaj, exista si un cod QR care ne directioneaza catre un tutorial dedicat.

RoundFlash Strip (10)

Saculetul de depozitare este de calitate si este rosu pentru a se diferentia de cele actuale.

  RoundFlash Strip (1)

Asa arata RoundFlash Strip strans, are dimensiuni mici si se poate plia foarte usor sa incapa la fel cum a venit.

RoundFlash Strip (4)

Iata snurul cu care securizam orice cap de blit, prinderea este universala.

Materialul interior de difuzie este reflectorizant si permite distribuirea lumini uniform.

RoundFlash Strip (2)

Iata si grid-ul atasat ce limiteaza unghiul luminei pentru o directionare concentrata.

RoundFlash Strip (5)

Am ales sa atasez blitul Cactus RF60 ( review ).

RoundFlash Strip (3)

Asa arata RoundFlash Strip atasat pe un stativ cu ajutorul elasticului reglabil.

Blitul atasat la baza modificatorului asigura intinderea necesara dupa cum se poate vedea in prima poza.

IMG_0011

Iata o fotografie de la o sedinta foto alaturi de modificator, se poate observa consistenta luminii de blit pe toata suprafata.

RoundFlash Strip (7)

Cam atat poate imprastia lumina fara grid, avand atasat un blit Cactus RF60 cu zoom la 105 mm si la 1/1.

Utilizare

 

RoundFlash Strip un modificator portabil ce ofera avantajele unui softbox, dar cu dimensiuni minime. Difuzia lumini se face uniform, iluminarea este consistenta si cu ajutorul unui singur modificator putem realiza fotografii foarte bune. Am folosit modificatorul pana acum la o sedinta foto si am ramas placut surprins de usurinta de utilizare si calitatea luminii generate cu ajutorul unui singur blit. Materialele din care este construit sunt de calitate, iar instalarea pe un stativ se face usor si fara batai de cap. Este un setup care poate fi pus la punct rapid si poate fi extrem de util fotografilor strobisti, fie ca fotografieaza produse sau oameni.

 

Doua Strip-uri pot fi atasate intre ele pentru a obtine un softbox pentru fotografierea oamenilor in intregime cu dimensiune de 180 cm. Sistemul de prindere cu elastic este foarte bun si se poate atasa oricarui stativ. Eu am folosit un stativ Manfrotto 1052BAC alaturi de o menghina pentru a face atasarea mai usoara. Este o solutie de calitate si accesibila orcarui fotograf incepator, ce nu are la dispozitie un buget mare, pentru un softbox portabil. Raportul calitate/pret este excelent si sunt convins ca in timp acest modificator va fi necesar in trusa oricarui fotograf strobist.

 

 

Galerie Foto

 

Iata cateva fotografii realizate cu ajutorul modificatorului:

 

RoundFlash Strip (1) RoundFlash Strip (8) RoundFlash Strip (4) RoundFlash Strip (3) RoundFlash Strip (6) RoundFlash Strip (5)

Aceste cadre au fost realizate cu Canon 760D + 50 mm f1.8 STM alaturi de blitul Cactus RF 60 si declansatorul Cactus V6 II ( review). Galeria foto se va actualia pe masura ce mai am ocazia sa fotografiez cu modificatorul.

 

Concluzie

 

Modificatorul RoundFlash Strip este un softbox portabil cu grid detasabil, ce vine ca un real ajutor pentru fotografi amatori si avansati in locatie sau intrun studio improvizat. Calitatea materialelor si a realizarii este de top si acestea ii ofera un raport calitate/pret imbatabil. Poate fi folosit foarte usor si nu necesita un efort financiar foarte mare pentru a detine unul. El poate fi gasit in stoc AICI, la un pret  de 360 lei.

 

PRO

  • Usor si portabil;
  • Materiale si constructie de calitate;
  • Foarte util;
  • Pret corect.

 

Contra

  • Nimic momentan.