Samsung Pro Plus si Evo Plus sunt cele mai noi carduri SD UHS-I

Samsung este bine cunoscut pentru SSD-urile lor de calitate pentru laptopuri si desktop-uri. Astazi tocmai ce au anuntat noile carduri SD Samsung Pro Plus si Samsung Evo Plus. Denumiriile sunt preluate de la seria de SSD-uri. Seria Pro nu este din pacate UHS-II, dar ofera viteze consistente si durabilitate zic ei. Totusi mi-ar fi placut sa vad UHS-II la seria Pro. Seria Samsung Evo Plus este dedicata creatorilor de continut  ocazionali si vine cu performante mai modeste si pret mai accesibil. Densitatea de capacitate pentru Samsung Pro Plus si Evo Plus este cuprinsa intre 32 GB si 256 GB.

 

Specificatiile oficiale ale ambelor modele.

 

 

Cardurile Samsung au o garantie de 10 ani, dar cand pica un card, garantia este ultimul lucru la care te gandesti. Rezistenta fizica a ambelor modele este mare, iar daca imi aduc aminte de ultima generatie de carduri Samsung, acelea veneau cu o carcasa solida si rezistenta la uzura si impact peste medie. Mai exact plasticul dintre pini era turnat si  rigid. Aceste carduri dupa spusele Samsung sunt orientate catre pasionatii de fotografie si celor care utilizeaza carduri ocazional. Dupa cum am mai spus, tare mult mi-ar fi placut sa vad niste modele UHS-II din seria PRO.

 

Asa arata si cardurile Samsung Pro Plus si Evo Plus.

 

Vitezele de transfer sunt de ~90 MB/s la scriere pentru PRO, iar la Evo Plus cel mai probabil viteza va fi pe la ~60 MB/s. Performante suficiente pentru orice camera DSLR/Mirrorless pentru fotografiere standard sau filmare 4K la 30 fps. Cardurile acestea de la Samsung sunt rivalii directi ai Kingston Canvas React si Canvas Go ( vezi articol )/ SanDisk Extreme si Extreme Pro. Noile carduri or sa aibe in Romania preturi incepand cu ~60 lei pentru variantele de 32 GB si de maxim 599 lei pentru variantele de 256 GB. Disponibilitatea lor globala incepe odata cu luna Noiembrie. Abia astept sa ajunga la teste si sa vad de ce sunt instare aceste memorii.