Samyang lanseaza un simulator de focale – Util pentru incepatori

Primul simulator de focale a fost facut de Nikon acum cativa ani. Acesta ofera o idee de baza despre apropierea diverselor focale fata de subiect. Zilele trecute cei de la Samyang au lansat propriul simulator de focale. Am intrat de curios pe acest simulator, acesta fiind unul rudimentar, dar putin mai bine pus la punct fata de cel de la Nikon.

Iata si ce particularitati include:

 

  • Setarea focalei si a diafragmei;
  • Se pot opta pentru simularea pe senzori Full-Frame, APS-C si Micro 4/3;
  • Modelul poate fi marit dupa bunul plac;
  • Exista trei tipuri de fundaluri;
  • Se poate selecta din simulator orice obiectiv Samyang pentru a vedea diferentele de focala;

 

Toate informatiile oferite de simulator se pot vedea si in imaginea de mai sus.

Acesta este usor de folosit si inteles de catre orice incepator.

 

Simulatorul de focala de la Saymang este decent, dar nu exista aparent cifrele exacte despre unghiul de cupridere. Ar fi fost binevenita si o mai mare varietate de subiecte selectabile cu mai mult de trei fundaluri. Totusi daca se decid sa nu il abandoneze ( ca Nikon ) si il vor imbunatati, acesta se va dovedi o unealta utila pentru incepatori. Simulatorul poate fi accesat de pe site-ul oficial Samyang ( vezi simulator ). Optica Samyang este una mai mult decat decenta, care in timp s-a dovedit sa livreze calitate la un pret accesibil. Recent ei au anuntat noul 35 mm f1.8 pentru Sony ( vezi articol ). Dimensiunile obiectivelor pentru mirrorless sunt compacte, diafragmele sunt luminoase, dar problemele apar la calitatea constructiei si la consistenta de auto-focus.

 

 

Optica Samyang este disponibila in Romania la Photosetup ( vezi oferta )F64 ( vezi oferta ) si FotoHobby ( vezi oferta ). Link-urle din randurile anterioare sunt de afiliere, in acest fel daca achizitionati cu ajutorul lor puteti sutine activitatea blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).