Samyang V-AF T1.9 – Prima serie de obiective cinematice cu autofocus

Samynag V-AF cu T1.9 va fi prima serie de obiective cinematice cu autofocus. Cei de la Samyang le-au anuntat ieri un roadmap complet pentru lansarea celor 5 obiective. Totusi, primul pe lista este Samyang V-AF 75 mm T1.9 care va fi urmat de 35 mm – 24 mm – 45 mm si 20 mm. Toate vor avea T1.9 si urmeaza sa fie lansate pana in 2023.

 

 

Obiectivele sunt compatibile cu senzorii APS-C si Full-Frame de la Sony ( Montura Sony E ). Toate obiectivele vin cu functie focus Save pentru a reveni la un punct specific de focus avut anterior. Obiectivele au si 2 LED-uri pentru a indica statusul de inregistrare al camerei ( foarte tare! ). Unul este in fata lentilei pe rama si unul pe lateral spre montura.

 

O chestie importanta si faina este faptul ca Samyang V-AF cu T1.9 75 mm – 35 mm – 24 mm – 45 mm si 20 mm vor avea aceeasi greutate, diametru de filtru si dimensiuni. Asta pentru ca echilibrarea pe Gimbal, daca ai intreaga serie, sa se faca numai pentru un obiectiv, odata si gata. Greutatea obiectivului Samyang V-AF T1.9 75 mm este de 280 grame, iar dimensiunile sunt de 72 mm lungime si tot 72 in diametru.

 

 

Chiar daca nu se stie nimic despre constructia optica a lui Samyang V-AF T1.9 75 mm, cei de la Samyang spun ca sunt pregatite pentru rezolutii 8K si vor avea un ton al culorilor similar intre ele. Asta presupune o fabricare uniforma si un control al calitatii mai ridicat. Samyang V-AF T1.9 ar urma sa fie disponibil in 2022 la un pret speculat de ~630$.

 

 

Obiectivele Samyang sunt disponibile la F64 ( vezi oferta )FotoHobby ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!