SanDisk lanseaza cardul microSDXC cu capacitate de 400 GB.

Western Digital a cumparat in urma cu un an si cateva luni compania SanDisk si incepe sa impinga tehnologia cardurilor de memorie mai departe.  SanDisk a lansat un card microSDXC UHS-I din seria ULTRA cu o capacitate de 400 GB. Cardul vine in ajutorul persoanelor care au nevoie de spatiu de stocare foarte mare in telefoanele de ultima generatie.

 

SanDisk Ultra de 400 GB poate stoca pana la 40 ore de continut video la rezolutie FullHD. SanDisk promite performante de citire si scriere de 100 Mb/s pentru acest model. Standardul A1 al garanteaza performante minime de 10 MB/s la scriere. Performantele reale ale cardului raman sa fie aflate in momentul cand acesta va ajunge in mainile utilizatorilor. Seria Ultra PLUS nu atinge astfel de viteze in conditii reale de utilizare.

SanDisk Ultra A1 400 GB

Disponibilitatea cardului nu este clara in acest moment, dar pretul in Europa va fi de aproximativ 300 Euro. In Romania nu se stie exact cand va ajunge, in acest moment nici varianta de 256 GB nu este disponibila. Capacitatea maxima disponibila in Romania la vanzare pentru formatul microSDXC de la  SanDisk este de 200GB. In urmatoarele 12 luni, sunt sigur ca se va lansa carduri de memorie SDXC cu capcitate de 2TB, aceasta fiind limita standardului SDXC. Sunt foarte putine dispozitive ce suporta o capacitate atat de mare, majoritatea dispozitivelor sunt limitate la 256 GB.

 

Cardurile microSDXC de la SanDisk sunt disponibile pentru achizitie la F64PC GarageCEL.roevoMAG eMAG.