Functia Select Subject – Inteligenta articiala pentru selectii in Photoshop

Adobe Sensei este un cadru de inteligenta artificiala si invatare mecanica. Adobe il va integra in functiile programului din viitor. In acest moment Adobe a anuntat functia select subject, aceasta va fi sustinuta de Adobe Sensei ( AI ). Selectiile se fac relativ usor in general cu ajutorul functiile magnetic lasso, lasso sau pen tool. Selectiile se complica in fotografiile unde subiectii au multe detalii in par sau in cadrele unde lipsa de contrast fata de fundal este prezenta. In cele mai multe cazuri functia pen tool este foarte utila, dar consumatoare de timp.

Functia select subject vine in ajutorul persoanelor aflate la inceput de drum in Photoshop pentru a usura procesul de invatare. Utilizatorii avansati pot beneficia de acesta functie pentru fotografiile unde selectia este dificila si consumatoare de timp. Select subject ofera dupa spusele celor de la Adobe selectii usor de facut cu un singur click.

 

Iata o mica demonstratie video:

 

Functia select subject va fi disponibila intr-un update Photoshop CC din perioada urmatoare. Acesta functie este promitatoare in demonstratia de mai sus. Ramane de vazut exact cat de capabila este odata ce acest update va fi public. Revin cu un articol amanuntit.

O alta functie interesanta este Face-Aware Liquify despre care puteti citi un articol AICI.