Sharp Aquos R6 – Smartphone cu senzor de 1 inch si optica Leica

Sharp mereu au fost cu un pas in fata cand a venit vorba de inovatie, iar aceasta datorita senzorilor Sony. Noul smartphone Aquos R6  vine cu un senzor de 1 inch, acesta fiind cel mai probabil imprumutat de la seria Sony RX100 ( vezi review versiunea VII-a ). Sony mai foloseste senzorul de 1 inch la RX0 si RX10. Toate aceste camere fiind excelente ca si calitate a imaginii, ei bine acest nou smartphone Aquos R6 are un potential “urias” de calitate in lumina slaba la cei 20 de megapixeli. Acest fel de implementare ar fi trebui sa il aibe si cei de la OnePlus cand au scos varianta 9 Pro ( vezi review ).

 

 

Sharp Aquos R6 vine cu un ecran OLED care are o luminozitate de 2000 niti, dotare care va complementa absolut superb senzorul de diagonala mare. Sharp mereu au avut ecrane foarte calitative, dar prea putina reclama pe cat merita. Sunt foarte populare in Japonia, dar pe la Europeni mult prea putin. De asta am si ales sa scriu cateva cuvinte despre acest Aquos R6, pentru nu vezi in fiecare zi smartphone cu senzor de 1 inch ( fie el imprumutat de la Sony ). Parteneriatul cu Leica pentru optica este inca un lucru pozitiv, care face mai mult sens ca in cazul Huawei.

Specificatii cheie Sharp Aquos R6
  • Senzor CMOS cu diagonala de 1 inch si 20 megapixeli;
  • Ecran Pro IGZO OLED de 6.6 inch si 2000 niti luminozitate;
  • Procesor Qualcomm’s Snapdragon 888 5G chipset (2.8GHz + 1.8GHz Octa-Core);
  • Memorie RAM 12 GB + Stocare 128 GB si slot microSD;
  • Certificare IPX5 / IPX8 / IP6X la praf si apa;
  • Port Jack;
  • Vine cu Android 11 instalat.

 

 

 

Sharp Aquos R6 este disponibil pe alb si negru.

Telefonul arata foarte bine pentru cat de mare este, iar din imagini se observa ca are si ecran Edge.

 

Iata si o mica galerie foto oferita de catre Sharp.

 

 

Sharp Aquos R6este un smartphone interesant despre care nu se stiu detalii legate de pret. El va fi disponibil in Japonia in prima faza, ulterior ramane de vazut daca va fi adus si pe piata europeana. Sper sa pot veni cu un update pozitiv in curand despre acest model cu mult potential. Ar fi o surpriza placuta ca si cei de la Samsung/OnePlus si Apple sa integreze astfel de senzori. Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).