Sigma 105mm F2.8 ART Macro pentru Sony E si Leica L soseste in Octombrie

Nici nu a inceput bine Octombrie, iar cei de la Sigma anunta obiectivul Sigma 105mm F2.8 Art Macro. Pana sa trec la Sony si Fujifilm ( vezi articol ) foloseam alaturi de Nikon D750 vechiul 105 mm Macro de la ei, obiectiv excelent la vremea aceea. Dupa ce am facut tranzitia la mirrorless a trebuit “sa ma multumesc” cu 70 mm Art pentru Sony ( vezi review complet ). Este un obiectiv excelent, dar putin cam scurt ca focala. Noul Sigma 105mm F2.8 ART Macro va fi disponibil pentru montrua Sony E si L-Mount ( Panasonic ).

 

 

 

Noul 105 mm  are un factor de reproductie de 1:1 al subiectelor apropiate. Distanta minima de focus este de 14 cm si vine cu o noua formula optica formata din 17 elemente aranjate in 12 grupuri. Pe obiectiv se gaseste si un inel de diafragma. Exact ca fratele de 70 mm, noul 105 mm are o constructie din magneziu cu policarbonat + o montura metalica. Izolarea impotriva prafului/stropilor de apa este si ea prezenta. Sigma 105mm F2.8 ART Macro va fi noul obiectiv preferat pentru multi posesori de Sony si Lumix S1.

 

 

Specificatii cheie

 

  • Compatibil cu senzori Full-frame si APS-C;
  • Disponibil pentru montura Sony E;
  • Constructie optica formata din 17 elemente aranjate in 12 grupuri;
  • Diafragma cu 9 lamele rotunjite;
  • Distanta minima de focus de 14 cm;
  • Compatibil cu filtre cu diamentru de 62 mm;
  • Dimensiuni: 134 mm x 74 mm;
  • Greutate: 720 de grame.

 

Sigma 105mm F2.8 ART Macro atasat pe Sony A7.

Obiectivul vine cu un design familiar.

Parasolarul este disponibil in pachet.

Pe obiectiv se gaseste inelul de diafragma alaturi de doi comutatori ( focus A/M si limitarea de focus ).

 

 

 

 

Sigma 105mm F2.8 ART Macro se pare ca va fi un obiectiv excelent. Mari sanse sa vand 70 mm F2.8 si sa trec pe acesta. Conform celor de la Sigma urmeaza sa fie disponibil in Romania pe final de Octombrie la un pret de ~4000 lei. Pana atunci va invit sa cititi articolul despre 70 mm ( vezi review ). Obiectivele Sigma Art  pentru Mirrorless sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi gama ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).