Sigma 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary este aici pentru Sony E si Leica L

Sigma 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary este cel mai nou obiectiv anuntata astazi. Acest model face parte din seria Contemporary care este prietenoasa cu bugetul si nu face prea mult rabat la calitatea optica. Noul obiectiv vine cu dimensiuni compacte si este compatibil cu senzorii full-frame de pe  Sony A7 III ( vezi review )Sigma FP ( vezi review ) si pe seria S de la Panasonic. Plaja focala este una flexibila alaturi de diafragma constanta de F2.8 pe toata plaja. Principala concurenta pentru acest obiectiv este Tamron 28-75 mm F2.8 ( vezi produs ).

 

 

Sigma 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary accepta filtre de 67 mm si vine cu 9 lamele rotunjite. Optica este compusa din 16 elemente asezate in 12 grupuri, iar printre acestea se regasesc 3 asferice – 2 SLD + 2 FLD toate fiind acoperite cu coating Nano Porous + Super Multi-Layer. Greutatea de doar 430 de grame si dimensiunile compacte vor pune zambetele pe chipurile posesorilor de camere mirrorless. Pare sa fie un obiectiv usor orientat catre fotografia de peisaje, portret si pentru filmari in general. Acest Sigma face parte probabil din noua serie de obiective compacte pentru senzorii full-frame.

Cateva specificatii cheie ale noului Sigma:

 

  • Compatibil cu senzori Full-frame si APS-C;
  • Disponibil pentru montura Sony E si Leica L;
  • Constructie optica formata din 16 elemente aranjate in 12 grupuri;
  • Diafragma cu 9 lamele rotunjite;
  • Distanta minima de focus de 19 cm;
  • Compatibil cu filtre cu diamentru de 67 mm;
  • Constructie realizata din magneziu izolata impotriva aprei si prafului;
  • Dimensiuni: 102 mm x 72 mm;
  • Greutate: 430 de grame.

 

 

Cam asa arata noul Sigma 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary.

Compact si usor pentru orice voiaj.

 

 

Sigma 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary este un obiectiv interesant care targeteaza pe cei care vor un zoom luminos si usor. Constructia este din magneziu cu izolare medie impotriva apei si a prafului. Este un obiectiv cu potential, dar ramane de vazut ce pret va avea in Romania. In SUA pretul va fi de 900$ si va fi disponibil incepand cu jumatatea lunii Martie. Pe rafturile de la noi a astept sa il vad incepand cu luna Aprilie pe la ~4300 lei. Obiectivele Sigma  pentru Mirrorless sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi gama ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).