,

Sigma 50mm F1.2 DG DN Art – Prime luminos pentru monturile Sony E / Leica L

Share

Sigma 50mm F1.2 DG DN Art este cel mai nou obiectiv din portofoliul producatorului Japonez. Sigma inca isi fabrica toate obiectivele in Japonia, iar acest nou 50 mm nu face exceptie. Sigma 50mm F1.2 DG DN Art este al doilea obiectiv F1.2 din portofoliul lor, dupa Sigma 35 mm F1.2 Art. noul obiectiv este compatibil cu senzorii Full-Frame de pe monturile Leica L sau Sony FE. Sigma 50mm F1.2 DG DN Art are optica alcatuita din 17 elemente optice arantajate in 12 grupuri + un modul de diafragma cu 13 lamele ( cele mai multe disponibile pe obiectivele moderne ). Bokeh-ul nu are cum sa nu fie grozav si sa permita izolarea subiectilor cat se poate de placut.

 

 

Sigma a dotat obiectivul cu un motor de focus intern HLA ( high-thrust linear ) care promite viteza de focus silentioasa si precizie. Acest nou obiectiv focalizeaza la 40 cm fata de planul senzorului, iar lungimea lui este de 109 mm. Deci cam la 30 cm fata de elementul frontal se poate focaliza. Este compatibil cu filtre de 72 mm si are o greutate de 740 grame ( varianta F1.4 cantareste cam 660 grame ). Varianta cu F1.4 vine cu 11 lamele de diafragma si cu 3 elemente optice mai putin.

 

 

 

 

Sigma 50mm F1.2 DG DN Art este un obiectiv prime excelent pentru fotografia de portret, eveniment, arhitectura, peisaje si fotografie de produs/studio. Focala este versatila, iar F1.2 pe senzorii Full-Frame se traduce printr-un bokeh excelent. Optica Art este la cel mai inalt nivel si mai mult ca sigur poate rezolva rezolutii de 60 megapixeli de la Sony A7RIV/V ( vezi review ).

 

 

Pretul pentru Sigma 50mm F1.2 DG DN Art este de ~1400$ in SUA, iar varianta recent lansata cu F1.4 este cam 850$. Diferenta de 550$ pentru F1.2 vs F1.4 nu este tocmai mica, dar ramane de vazut cand soseste la testat ce imagini poate sa produca. Pana atunci ma astept sa il vad in Romania pentru precomanda la un pret de ~7600 lei vs 4850 lei pentru varianta cu F1.4. Precomanda Sigma 50 mm F1.2 de AICI ( Vezi Variante ).  Oferta completa de obiective Sigma o gasiti in Romania la F64 ( vezi oferta ) – iShoot ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi gama )Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc! 

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

BANNER

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut