Sigma 60-600 mm F4.5-6.3 DG DN OS oficial lansat pentru Sony FE si Leica L – Zoom optic 10X pentru fotografia sportiva/wildlife

Sigma 60-600 mm este un teleobiectiv cu zoom optic de 10x, conceput pentru fotografia sportiva si wildlife. Este disponibil pentru montura Sony FE si Leica L si faciliteaza atat fotografierea de aproape la F4.5 ( 60 mm ), cat si cea de departe la 600 mm ( F6.3 ). Diafragma maxima la 600 mm este identica cu cea de pe Sony 200-600 ( vezi review ). Totusi, fiind un obiectiv Sigma din seria Sports de peste 2400 Euro ma astept sa aiba optica ceva mai buna. Greutatea acestui obiectiv este de ~2495 de grame. La pachet vine cu parasolar, colier de trepied detasabil si capace fata-spate.

 

 

Sigma 60-600 mm nu face zoom intern, dar se poate face zoom in 2 feluri: Rotatia inelului sau impingerea partii frontale aproape de filtru.

 

Sigma 60-600 mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports vine cu optica din sticla formata din 27 de elemente aranjate in 19 grupuri. Distanta minima de focus este de 45 cm la 60 mm si de 260 cm la 600 mm. Diafragma are 9 lamele si motorul de focus este de tip HLA (Hi-response Linear Actuator). Pe langa asta vine si cu stabilizare de imagine noua ( Algoritm OS 2 ) care poate compensa 7 stopuri la 60 mm si 6 stopuri la 600 mm. Sistemul de stabilizare al obiectivului operează in doua moduri: Modul 1 este potrivit pentru fotografierea generală, iar Modul 2 este cel mai potrivit pentru fotografierea de tip „panning” , de exemplu pentru sporturile cu motor și în alte situații dinamice. În Modul 2, un senzor de accelerație combinat cu sistemul de operare inteligent SIGMA, un algoritm special conceput pentru fotografii de tip „panning”, permit o stabilizare eficientă a imaginii chiar și atunci când camera este mișcată pe verticală sau în diagonală.

 

 

 

 

Frontal are prezent un filtru cu filet de 105 mm pentru filtre UV si de polarizare. Sigma 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports pare sa fie un teleobiectiv cu mult potential si flexibilitate datorita focalei prietenoase cu o gama variata de subiecte.Il vad excelent pentru a fotografia atat de aproape, cat si de departe pasari, activitati sportive si animale salbatice care nu permit prin natura lor schimbarea obiectivului ( un 150-600 cu un 70-200 ). Ramane de vazut optic cum se comporta, dar pe hartie totul suna bine. Obiectivul este izolat impotriva intemperiilor ( mai ales ca nu face zoom intern, chiar are nevoie ). Constructia este din compozit si metal, acesta fiind realizat in Japonia ca multe alte obiective Sigma.

 

 

Cele 27 de elemente din interiorul acestui obiectiv.

Sigma 60-600 mm atasat pe un Sony A9.

Obiectivul vine cu 4 comutatoare ( 2 de focus si 2 pentru stabilizarea de imagine ).

Exista si buton de lock pentru zoom la fiecare focala inscrisa pe obiectiv ( eviti zoom-ul accidental ).

 

 

Galerie Foto

 

Am primit si o galerie foto de sample-uri de la Sigma, toate imaginile sunt realizate cu obiectivul:

 

 

Cam la asa cadre te poti astepta de la 60-600 mm.

 

 

Pretul acestui obiectiv este de ~2000$ in SUA, iar pe piata locala ma astept sa il vad disponibil pe la ~11500 lei. Ar urma sa fie disponibil incepand cu 17 Februarie global. Obiectivul a fost deja listat AICI ( Vezi Produs ). Oferta completa de obiective Sigma o gasiti in Romania la F64 ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi gama ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).