Obiectivul Sigma Art 35 mm F1.4 reinventat pentru montura Sony E si Leica L este aici

Sigma Art 35 mm F1.4 este un obiectiv foarte popular printre posesorii de Nikon si Canon. Ei bine ieri cei de la Sigma au anuntata noua varinta Sigma Art 35 mm F1.4 pentru montura Sony E si Leica L. Acest obiectiv este  reinventat pentru camerele mirrorless Sony Alpha si Sigma FP/FP-L ( vezi review ). Noul 35 mm de la Sigma vine cu o greutate de 640 grame versus 665 al vechiului model, iar pe langa asta obiectivul nou pare sa fie mai scurt cu 18 mm. Lungimea redusa a obiectivului se traduce printr-un obiectiv mult mai compact, acest lucru va fi binevenit pentru posesorii de camere mirrorless.

 

 

Noul Sigma Art 35 mm F1.4 are un ansamblu optic format din 15 elemente aranjat in 11 grupuri, vechiul 35 mm venea cu doar 13 elemente. Cele doua elemente extra sunt sticla ‘FLD’, ‘ELD’, ‘SLD’, pentru minimizari de aberatii cromatice mult mai bune fata de vechea varianta. Sigma 35 mm de la Sigma vine cu 11 lamele pentru redarea de bokeh, cu 2 mai mult ca la vechea varianta. Cam acestea ar fi diferentele esentiale intre cele doua variante. Pe corpul noului obiectiv se gaseste un buton programabil si un inel de diafragma pentru operare cat mai usoara. Noul produs ramane la fel de bine construit si izolat impotriva apei si a prafului ca generatia trecuta.

Specificatii cheie Sigma Art 35 mm F1.4

 

  • Compatibil cu senzori Full-frame si APS-C;
  • Disponibil pentru montura Sony E si Leica L;
  • Constructie optica formata din 15 elemente aranjate in 11 grupuri;
  • Diafragma cu 9 lamele rotunjite;
  • Distanta minima de focus de 30 cm;
  • Compatibil cu filtre cu diamentru de 67 mm;
  • Constructie realizata din magneziu izolata impotriva aprei si prafului;
  • Dimensiuni: 75.5 x 111.5 mm;
  • Greutate: 640 de grame.

 

Design-ul Sigma Art ramane similar in proportie de 99% cu vechea generatie.

 

Noul Sigma Art 35 mm F1.4 pare sa fie o evolutie pozitiva, cel putin pe hartie. Nu este lucru usor sa adaugi 2 elemente optice, dar totusi sa faci un obiectiv mai compact si mai usor, chiar si cu 20 de grame. Abia astept sa ma joc cu el in curand, pana atunci totusi va trebui sa ne asteptam ca noul 35 mm va costa cam 4200 lei ( liber la precomanda )  in magazinele de pe la noi. Obiectivele si camerele Sigma pentru Mirrorless sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi oferta ) si Photosetup ( vezi gama ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).