Sigma Art 85mmf /1.4 FE a sosit – Portrete fabuloase cu un obiectiv de 630 grame

In seria ART de la Sigma au fost si continua sa fie prezente obiective extraordinare cand vine vorba de raportul pret/performanta. Astazi cei de la Sigma fac o bucurie posesorilor de mirrorless-uri Sony prin lansarea lui Sigma Art 85mmf /1.4 FE. Acest obiectiv are un redesign complet pentru a fi mai usor si la fel de capabil cu echivalentul de pe DSLR-uri. Sigma incepe in sfarsit sa faca de la 0 obiective care vor face camerele mirrorless mai portabile si la fel de capabile optic. Greutatea noului 85 mm este de doar 630 de grame, acesta contine 15 elemente din sticla grupate in 11 grupuri si un motor de focus ultra-silentios.

 

Sigma Art 85mmf 1.4 FE - 01 (3)
Bokeh-ul va fi cel mai probabil superb pentru ca diafragma are acum 11 lamele rotunjite si optica de top. Obiectivul are o constructie metalica solida si izolata de praf si stropi de apa cu o multime de garnituri. Acest lucru permite fotografierea modelelor in ploaie sau in conditii dificile in orice locatie. Distanta minima de focus este de 85 cm si peste elementul frontal poate sa fie atasat un filtru de 77 mm. Diafragma poate fi ajustata sa fie setata cu click sau fara pentru a servi fotografilor si videografilor in functie de situatie. Noul Art 85 mm o sa fie obiectivul excelent pentru posesorii de Sony A7III si A7R IV ( vezi review ).

 

 

Specificatii cheie

 • Compatibil cu senzorii Full-Frame si APS-C;
 • Diafragma cu 11 lamele rotunjite;
 • Inel de diafragma cu click/declick;
 • Buton programabil dedicat;
 • Constructie optica formata din 15 elemente aranjate in 11 grupuri;;
 • Distanta minima de focus: 85 cm;
 • Compatibil cu filtre de 77 mm;
 • Corp realizat din aliaj de magneziu;
 • Rezistent la praf si apa;
 • Dimensiuni: 94 mm ( lungime ) x 82 mm ( diametru );
 • Greutate: 630 grame.

 

 

 

 

 

Sigma Art 85mmf 1.4 FE - 01 (5)

Este mult mai compact si mai usor ca generatia anterioara.

Sigma Art 85mmf 1.4 FE - 01 (4)

Butonul programabil si comutator pentru click/declick al diafragmei.

Sigma Art 85mmf 1.4 FE - 01 (2)

Sigma 85 mm atasat de un Sony A7III cel mai probabil.

Sigma Art 85mmf /1.4 FE pare sa fie un obiectiv excelent pentru posesorii de mirrorless-uri Sony cu senzor APS-C si Full-Frame. Diafragma de F1.4 elimina utilizarea unui blit in multe cazuri si sunt curios cum se descurca obiectivul alaturi de un Sony A9 II ( vezi articol ). Pana atunci puteti citi review-ul al actualului 85 mm F1.4 Art ( vezi review ). Obiectivul va fi disponibil  la F64 ( vezi oferta Sigma ) si Photosetup ( vezi oferta Sigma ) incepand cu prima parte a lunii Septembrie. Pretul oficial fiind de ~1200 Euro ( 6500 lei ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).