Camera Sigma FP a fost anuntata – Mirrorless Full-Frame de 370 grame cu inregistrare video pe 12 biti

Pe langa obiectivele anuntata oficial astazi, cei de la Sigma au surprins cu o noua camera Full-Frame. Noua camera compacta Sigma FP se lauda a fi cel mai compact mirrorless cu senzor full-frame. Are un senzor Bayer iluminat din spate cu o rezolutie de 24 megapixeli, inregistrare RAW pe 14 biti si inregistrare video Cinema DNG. Montura folosita este Leica L, iar alaturi de aparat vor putea fi folosite cele trei obiective Sigma lansate astazi ( vezi articol ). Pe langa aceasta constructie corpurile vin izolate impotriva prafului si a stropilor de apa. Functia Eye-Autofocus este implementata si modul de inregistrare HDR este si el prezent. Fotografierea in rafala poate ajunge pana la 18 fps pentru doar 12 cadre. Fisierele putand fi editate ulterior cu aplicatia Sigma Photo Pro.

 

 

Sigma FP are o greutate de doar 370 de grame si dimensiuni atat de compacte incat incape in orice buzunar.Sigma FP vine cu un corp solid construit, exact cum am vazut pana acum la Sigma SD1 si modelele APS-C Quattro.

 

 

 

Specificatii cheie Sigma FP

 

 

  • Senzor Bayer de 24 megapixeli iluminat din spate;
  • Inregistrare fotope 14 biti in format DNG;
  • Inregistrare video 12-bit UHD 4K/24p DNG;
  • Functie Eye Autofocus implementata;
  • Plaja iso nativa cuprinsa intre 100 si 25600;
  • Ecran tactil fix cu rezolutie de 2.1 milioane de pixeli;
  • Shutter electronic;
  • Concectivitate: USB 3.1, HDMI, Jack Microfon si sincron blit;
  • Dimensiuni: 45.3 mm ( grosime  ) x 112.6 mm ( lungime ) x 69.9 mm ( latime ).
  • Greutate: 370 grame.

 

 

Galerie Foto

 

Sigma FP (1)

Senzorul Bayer de 24 megapixeli este cel mai probabil produs de Sony, acesta posibil sa fie chiar de pe A7 III ( review ).

Sigma FP (7)

De sus se vad comutatoarele de pornire si inregistrare foto/video alaturi de o rotita de control.

Sigma FP (3)

USB 3.1/HDMI si jack de microfon – la atat se rezuma conectivitatea noului aparat.

Sigma FP (5)

Compartimentul bateriei este minuscul, dar cel mai probabil va putea fi alimentat de la priza.

Sigma FP (6)

Pe laterale sunt prezente prinderi pentru cureaua de mana/gat.

Sigma FP (4)

Partea din spate a aparatului este dotata cu 10 butoane fizice alaturi de ecranul tactil de 2.1 milioane de pixeli.

Sigma va anunta blituri, grip-uri si o multime de alte accesorii pentru noul FP, pentru cei care vor sa construiasca un setup pe masura senzorului.

Sigma FP este o noua “specie” compacta de mirrorless compact, care vine sa atace o piata destul de saturata de astfel de aparate. De partea ei se afla dimensiunile compacte si greutatea redusa, insa autonomia va fi foarte mica, iar atasarea actualelor obiective Sigma Art vor oferi o ergonomie precara. Nu am cum sa neg, dar Sigma FP este un aparat interesant si abia astept sa pun mana pe el. Este o camera mai mult dedicata videografilor, datorita inregistrarii video DNG pe 12 biti. Disponibilitatea noului Sigma FP a fost anuntata pentru aceasta toamna la un pret necunoscut inca.