Sony lansează noul obiectiv 24-70 F2.8 GM II – Cea mai usoara si sharp varianta de pana acum

Sony a lansat astazi obiectivul cu numărul 67 din gama sa cu montură E dedicată camerelor mirrorless. Mult așteptatul 24-70 mm F2.8 GM II (model – SEL2470GM2) a sosit. Sony a dezvoltat cel mai ușor obiectiv zoom standard cu deschidere constantă a diafragmei F2.8 folosind tehnologiile sale de top în materie de realizare a obiectivelor. 24-70 mm F2.8 GM II este unul dintre cele mai versatile obiective din gamă și a fost realizat pentru fotografi, videografi și pentru creatorii de conținut hibrid.

 

 

Obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este potrivit pentru un setup compact și versatil și le permite utilizatorilor să capteze imagini extrem de clare și detaliate, atât atunci când vine vorba despre imagini statice, cât și în cazul înregistrărilor video. Noul obiectiv oferă rezoluție înaltă pe toată suprafața imaginii – chiar și la deschiderea maximă a diafragmei. Sistemul optic complet reproiectat este format din cinci elemente asferice, inclusiv două elemente XA (cu asfericitate extremă) de înaltă precizie. 24-70 mm F2.8 GM II are și două elemente ED (dispersie foarte scăzută), dar și două elemente de sticlă Super ED.

 

 

În acest nou design 24-70 mm obiectivul oferă o performanță remarcabilă la prim-plan, având o distanță de focalizare minimă de 0,21 metri la 24mm și 0,30 metri la 70mm, cu un efect maxim de augmentare de 0,32x. 24-70 mm F2.8 GM II asigură o performanță de urmărire AF completă chiar și la fotografierea cu diafragma închisă. Performanța de urmărire AF a obiectivului în timpul transfocării este de aproximativ două ori mai bună, raportată la modelul anterior.

 

 

Cu deschiderea sa constantă maximă a diafragmei, de F2.8, performanța uimitoare de autofocalizare, controlul versatil și fiabilitatea sporită, obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este realizat pentru toate tipurile de utilizare în materie de videografie. 24-70 mm F2.8 GM II asigură o operare foarte silențioasă în procesul de autofocalizare. Ca un beneficiu în plus dedicat creatorilor avansați de conținut video, cel mai nou obiectiv Sony integrează și Linear Response MF (răspuns liniar la focalizarea manuală),

 

 

Realizat pentru a se potrivi perfect camerelor Sony Alpha compacte cu montură E, obiectivul 24-70 mm F2.8 GM II este cel mai mic și mai ușori obiectiv cu zoom 24-70 mm F2.8 din clasa sa și oferă o flexibilitate fără precedent și libertate creativă într-o gamă largă de scenarii de utilizare. Obiectivul cântărește doar 695 de grame, cu aproximativ 20% mai puțin decât originalul 24-70 mm F2.8 G Master. Lungimea a fost, de asemenea, redusă cu 16mm, iar volumul – per ansamblu – a fost redus cu aproximativ 18%.

 

 

Noul obiectiv 24-70 mm a fost dezvoltat pe baza feedback-ului primit din partea profesioniștilor, pentru a oferi control și mai bun și fiabilitate sporită, comparativ cu modelele anterioare. Acest model integrează:

 

  • Un buton de zoom pentru ajustarea inelului de zoom – pe profil „Tight” sau „Smooth”
  • Un nou inel pentru gestionarea deschiderii diafragmei cu un comutator „click ON/OFF”  și pentru blocarea irisului
  • Două butoane personalizabile focus hold
  • Inelul de focalizare ce răspunde direct și liniar, pentru control subtil la focalizarea manuală
  • Un nou design al parasolarului cu deschidere pentru controlul filtrelor de polarizare circulară (dia. 82mm)
  • Centrul de greutate deplasat către partea din spate, în zona monturii, pentru manevrare și operabilitate îmbunătățite

 

 

Noul obiectiv 24-70 mm va fi disponibil începând din luna iunie, la un preț aproximativ de 12.000 de lei. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).