Sony A7r V – Cel mai nou mirrorless cu 61 de megapixeli – Autofocus cu AI si procesor nou

Sony tocmai ce a anuntat Alpha 7R V (model ILCE-7RM5), cel mai nou model 7R din serie.Lansarea de A7R IV am prins-o in mod oficial in Londra ( vezi material ). α7R V integrează un senzor de imagine cu 61 megapixeli si un procesor cu baza de AI dedicată recunoașterii subiecților din imagine. Combinația dintre senzorul de înaltă rezoluție și aceste procesoare duce la următorul nivel procesul de captare și recunoaștere a subiecților, atât în imaginile statice, cât și în cazul clipurilor video.

 

 

Noua cameră α7R V oferă imagini statice de 61.0MP, alături de cea mai performantă stabilizare optică a imaginii, de 8 trepte de expunere oferită vreodată de o cameră Sony din gama Alpha, precum și înregistrare video la rezoluție 8K, un  ecran tactil rabatabil pe 4 axe, funcții de comunicare de înaltă viteză. Cea mai nouă cameră Sony este ideală pentru cei care au nevoie  să ofere rezultate de înaltă rezoluție.

 

 

α7R V oferă autofocalizare de ultimă generație, cu o recunoaștere avansată a subiectului, datorită noii unități de procesare cu deep learning, bazată pe inteligență artificială. Procesarea complexă realizată cu ajutorul inteligenței artificiale folosește informații detaliate referitoare la anticiparea posturii corpului uman pentru a îmbunătăți semnificativ precizia camerei în ceea ce privește recunoașterea subiectului.

 

 

În plus față de tehnologia AI avansată, camera α7R V aduce îmbunătățiri și în cazul altor funcționalități foarte apreciate ale camerelor din seria Sony Alpha, care acum sunt incluse pentru prima dată și pe un model din gama Sony 7R:

 

  • Urmărire eficientă a subiectului prin funcția Real-time Tracking
  • Sistem de autofocalizare de înaltă densitate, mai rapid și mai precis, pentru o suprafață mai mare
  • Fotografiere în rafală de până la 10 cadre pe secundă, cu urmărire AF/AE
  • Fotografiere silențioasă, fără vibrații, de până la 7 cadre pe secundă
  • Fotografiere în rafală de până la 583 imagini RAW comprimate, la viteză înaltă

 

Camera α7R V include, de asemenea, caracteristici de focalizare care sprijină înalta rezoluție, inclusiv funcțiile DMF permanent (direct manual focus) și focus bracketing, cea de-a doua fiind o specificație frecvent solicitată de creatori, care permite captarea de imagini de înaltă calitate, prin fotografierea mai multor cadre cu schimbarea punctului de focalizare.

 

 

Camera α7R V a fost proiectată să capteze cele mai mici detalii, datorită celui mai nou motor de procesare de imagine BIONZ XR și a senzorului de imagine CMOS Exmor R full-frame de 35mm cu iluminare din spate, cu aproximativ 61.0 megapixeli efectivi. Setările de sensibilitate pot varia de la ISO 100 la ISO 32000, atât pentru imaginile statice cât și pentru clipurile video, oferind și un interval dinamic extins, de 15 trepte pentru imaginile statice.

 

 

Întregul sistem de stabilizare al camerei α7R V a fost actualizat cu o unitate de înaltă precizie pentru stabilizarea imaginii, senzori giroscopici performați și algoritmi optimizați de stabilizare avansată pentru imagini statice și înregistrări video.  Noua cameră de la Sony aduce îmbunătățiri pentru funcția Pixel Shift Multi Shooting, care beneficiază de controlul precis al sistemului de stabilizare a imaginii in-body, captând mai multe imagini cu deplasarea cadrului la nivel de pixel, acestea fiind ulterior combinate prin intermediul unui computer. Compoziții formate din 16 imagini de aproximativ 240.8 milioane de pixeli (19,008 x 12,672 pixeli) pot fi produse din date care cumulează aproape 1 GigaPixel.

 

 

Printre caracteristicile suplimentare care oferă flexibilitate pentru realizarea imaginilor statice, se numără:

 

  • Adăugarea posibilității de comprimare a imaginilor RAW fără pierderi și a opțiunii de a selecta dimensiunile și calitatea fișierelor RAW.
  • Extinderea posibilităților de bracketing pentru expunere și focalizarei
  • Setări Creative Look direct din cameră pentru fotografii și videoclipuri
  • Imagini HEIF de înaltă calitate cu eficiență ridicată la comprimare
  • Spectru larg de luminozitate pentru vizualizarea pe un ecran mare

 

 

 

Pe lângă capabilitățile uimitoare disponibile pentru captarea imaginilor statice, camera α7R V oferă și capabilități video avansate. Noua cameră Sony asigură filmări 8Ki 24/25p pentru video, filmări 4K  din rezoluții 6.2K fără binning, un codec MPEG-H HEVC/H.265 de eficiență ridicată, funcția intra recording, filmări 4:2:2 pe 10-biți. Alături de modul Active in-body, care contribuie la stabilizarea imaginii pentru filmări mai fluide în mișcare, camera α7R V este compatibilă cu obiectivele selectate care beneficiază de stabilizare integrată imaginii, pentru încadrare și înregistrare și mai stabile.

 

 

 

α7R V oferă fiabilitate pentru fie că este vorba despre imagini statice sau înregistrări video, totul într-o structură compactă și ușoară Camera α7R V dispune de un ecran LCD cu 4 axe rabatabil în unghiuri multiple, care îmbină utilitatea unui monitor pliabil convențional cu flexibilitatea oferită de deschiderea în unghiuri variabile, la care se adaugă un vizor electronic cu 9,44 milioane de puncte. Modelul α7R V dispune și de două slot-uri media CFexpress Type A/SDXC și oferă un nou meniu cu un control tactil. Cu o conectivitate imbunatatită camera α7R V le permite fotografilor profesioniști să își optimizeze fluxul de lucru. Transferul de date se poate realiza la viteze mari prin Wi-Fi (802.11ac) 2×2 MIMO sau prin fir, printr-o conexiune SuperSpeed USB de 10Gbps, cu ajutorul unui port USB- C.

 

 

Noua cameră Sony α7R V va fi disponibilă începând din luna Noiembrie la un preț de  22000 lei. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si EMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).