Sony A9III s-a lansat – Primul mirrorless cu shutter global si rafale de 120 fps

Sony A9III a fost anuntat astazi si este primul mirrorless full-frame cu shutter global. Ce inseamna asta? Ei bine, puteti fotografia/filma fara rolling shutter in orice conditii pana la 120 FPS si cu o viteza de shutter de pana la 1/80000.

 

 

Sensibilitatea ISO de baza este de 250, iar senzorul a ramas ca rezolutie de 24.6 Megapixeli, dar este unul stacked de generatie noua, iar shutterul global deschide o noua mare de posibilitati cand vine vorba de fotografie. Fata de actualul Sony A9II, acest nou model va fi un upgrade major care se aude ca ar avea un procesor de cam 8 ori mai rapid. Calculele dintre cadre sunt cu atat mai multe, iar rafalele de 120 fps sunt sustinute timp de 1.6 secunde.

 

 

Sincronizarea se face pana la 1/80000 si mai are ca avantaj eliminarea de banding in lumina artificiala. Camera functioneaza cu sincron pe orice blitz cu HSS de la orice brand. In Sony A9III este inclus si un mod anti-flicker. Tehnologia Global Shutter vine, in sfarsit, pe mirrorless si vine curand, probabil, si pe alte modele din gama Mirrorless Sony.

 

 

Stabilizarea de imagine de pe senzor are o compensare de 8 stopuri. Pe partea de video, noul A9III poate trage 4K la 60 fps din footage 6K si 4K la 120 fps. Toate fotografiile si imaginile video vor fi stocate pe un slot dublu UHS-II / CFexpress Type A. Pe partea de design se observa o rotunjire pe partea de grip si ofera probabil o ergonomie mai buna.

 

 

Sony A9III este o camera pentru fotografia sportiva care reprezinta un upgrade major fata de A9II. Se poate filma cu el, lucru care ajuta posesorii care vor viteza si optiuni video similare cu A7sIII. Vizorul de ~9 milioane de pixeli este imprumutat de la A7R V, exact ca si ecranul din spate. Sony A9III este disponibil incepand cu primavara lui 2024, iar pretul de precomanda este de ~6000$, pret care in Europa se traduce pe la ~7000 Euro cel mai probabil.

 

 

Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si EMAG ( vezi oferta )Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).