Sony anunta noul Sony A9 II – Design si dotari rafinate – Mirrorless pregatit pentru olimpiadele din 2020

Sony anunță lansarea camerei foto Alpha A9 II (model ILCE-9M2). Cel mai nou model al cunoscutei game α full-frame cu obiective interschimbabile a fost creat special pentru profesioniștii din zona de fotografie sportivă și fotojurnalism. Noua cameră Alpha A9 II este construită după principiile modelului original Alpha A9 ( review ) și păstrează viteza incredibilă de fotografiere, inclusiv funcția de fotografiere în rafală până la 20 de cadre pe secundă cu live-view permanent (fără black-out), cu Auto Focus și Auto Exposure tracking. Îmbunătățirile se referă la conectivitate superioară și la funcția de transfer al fișierelor, fotografiere continuă la până la 10 cadre pe secundă folosind shutter-ul mecanic.

 

Sony A9 II - ILCE-9M2 (5)

 

Modelul Alpha A9 II încorporează un port 1000BASE-T Ethernet, oferind conexiune gigabit pentru transferul stabil și de mare viteză al datelor. În plus, transferul fișierelor se poate realiza prin transfer FTP cu tehnologii de criptare FTP peste SSL sau TLS (FTPS), pentru securitatea sporită a informațiilor, îmbunătățind și performanța de fotografiere PC remote (tether), cu reducerea întârzierii la declanșare și o latență mai mică a vizorului electronic, folosind aplicația pentru desktop „Remote Camera Tool. De asemenea, viteza funcționalității încorporate LAN a fost actualizată, adăugându-se o bandă rapidă și stabilă de 5 GHz (IEEE 802.11ac), în plus față de cea de 2.4 GHz oferită de modelul Alpha 9.

 

Sony A9 II - ILCE-9M2 (6)

 

Prin combinarea transferului wireless de date vocale și imagini, prin conversia automată voce-text, dar și prin posibilitatea de a transfera automat, prin FTP, imagini cu notițe vocale atașate, este posibilă fotografierea și transferarea rezultatelor într-un server FTP, fără folosirea unui smartphone. Setările FTP din aplicație pot fi trimise către camera foto prin Bluetooth, facilitând un flux de lucru mult mai rapid.

 

Sony A9 II - ILCE-9M2 (1)

 

Noua cameră Alpha A9 II are același senzor de imagine full-frame stratificat Exmor RS CMOS de 24.2 MP, cu memorie integrată, la fel ca Alpha 9, oferind aceeași viteză de procesare a datelor și o calitate impecabilă a imaginilor. Noul model poate realiza o fotografiere continuă și silențioasă la 20 de cadre pe secundă pentru până la 361 de imagini JPEG sau 239 de cadre RAW, fără ca vizorul electronic să prezinte fenomenul de black-out, permițând vizualizarea și urmărirea subiectului și a acțiunii fără întreruperi în timpul fotografierii. Pentru situațiile în care este preferat shutter-ul mecanic sau în care acesta este strict necesar, noul model Alpha A9 II a fost îmbunătățit pentru a permite fotografierea până la 10 cadre pe secundă.

 

Sony A9 II - ILCE-9M2 (3)

 

Sistemul avansat de focalizare al noului Alpha A9 II conține 693 puncte de autofocus cu detecția fazei în planul focal, acoperind aproximativ 93% din cadru și 425 de puncte AF de contrast. Acest sistem hibrid de autofocus extrem de rapid oferă o performanță de o viteză și o precizie ridicate, asigurând imortalizarea fidelă a subiecților aflați în mișcare. Alte funcționalități notabile se referă la implementarea Real-time Eye AF, pentru care este disponibilă posibilitatea de selectare fie a ochiului stâng, fie a celui drept, a funcției Real-time Eye AF pentru animale – îmbunătățită cu un nou algoritm, Real-Time Eye AF pentru înregistrare video, Real-time Tracking, selectarea culorii punctelor de focalizare, control al punctelor de focus cu ajutorul touch pad-ului, simultan cu utilizarea vizorului, dar și multe altele. Sistemul de focalizare automată poate urmări continuu subiectul la fotografierea în rafală, chiar și atunci când diafragma e mai închisă de F16.

 

Sony A9 II - ILCE-9M2 (4)

 

Construcție și operabilitate

 

  • Procesor de imagine îmbunătățit BIONZ X care beneficiază de viteza rapidă de citire oferită de senzorul de imagine. Procesorul utilizează LSI front-end pentru creșterea vitezei de detecție AF/AE, procesarea imaginilor, detecția feței, acuratețe și pentru multe altele.
  • Corp cu o rezistență și mai puternică la praf și umezeală care vine în întâmpinarea nevoilor profesioniștilor chiar și în cele mai dificile condiții de mediu. Sigilare mai sigură pentru toate punctele de îmbinare, dar și pentru compartimentele dedicate bateriei și slotului media.
  • Cel mai nou algoritm de procesare a imaginii reduce zgomotul la nivele ale sensibilității medii și înalte, îmbunătățind rezoluția și calitatea imaginii.
  • Stabilizare optică încorporată pe 5 axe, care permite timpi de expunere cu până la 5.5 trepte mai lungi.
  • Grip cu o configurație îmbunătățită pentru confort suplimentar și prindere sigură. Compatibil cu grip-ul vertical Sony VG-C4EM
  • Design îmbunătățit al butoanelor încorporate, care oferă o senzație de confort, diametru crescut și feedback sporit al butonului ‘AF-ON’, design rafinat al joystick-ului de selecție multiplă, un buton de blocare pentru rotița de compensare a expunerii, o formă regândită a discului de reglaj de pe spate și o nouă poziție pentru acesta.
  • Mecanism al obturatorului îmbunătățit, pentru atenuarea oricărei mișcări care ar putea cauza efectul de blur în imagine. Testat pentru durabilitate în peste 500.000 de cicluri de fotografiere.
  • Conectivitate USB Type-C care suportă transferul rapid de date prin USB 3.2 de generația 1.
  • Sloturi media duble, ambele compatibile cu tipurile de card SD UHS-I și UHS-II SD, oferind capacitate totală ridicată și viteze mai rapide de citire și de scriere.
  • Interfața audio digitală a fost adăugată intefeței Multi Interface Shoe™ (MI Shoe), permițând conectarea noului microfon ECM-B1M Shotgun Microphone sau a adaptorului XLR-K3M XLR care poate fi conectat direct cu MI Shoe pentru înregistrări audio mai clare și mai precise.

 

Sony A9 II - ILCE-9M2 (2)

 

Modelul Alpha A9 II va fi disponibil în Europa începând cu luna noiembrie a anului 2019 și va costa aproximativ 5.490 de euro. Actualul Sony A9 este disponibil in Romania la F64 ( vezi oferta ). Daca sunteti curiosi cum se descurca actualul Sony A9, gasiti review-ul AICI.