Sony anunta ZV-E1 – Creare de continut acum cu senzor Full-Frame

Sony anunță astăzi noua cameră de vlogging ZV-E1 cu obiective interschimbabile, cu un senzor de imagine full-frame=. Poziționat ca vârf de gamă în seria de camere pentru vlogging de la Sony.

 

Specificații cheie ale modelului ZV-E1:

 

 • Cea mai mică și mai ușoară cameră full-frame de vlogging cu obiective interschimbabile;
 • Senzor full-frame CMOS Exmor R de 12 megapixeli cu iluminare din spate si 15 trepte de gama dinamica;
 • Montură Sony E compatibila cu toate obiectivele Sony pana in acest moment;
 • Motor de procesare a imaginii BIONZ XR;
 • AF cu recunoaștere în timp real, pe bază de inteligență artificială și urmărire în timp real Real-time Tracking;
 • Poate inregistra la 4K 60p, 4K 120p
 • Setare pentru modul Cinematic Vlog inclusiv cu S-Cinetone ;
 • Stabilizare optică a imaginii in-body pe 5 axe și stabilizarev Dynamic Active Mode;
 • Auto Framing (Încadrare automată) și Stabilizarea cadruluivii pe bază de AI
 • S-Gamut3.Cine/S-Log3 și S-Gamut3/S-Log3;
 • Funcție de Breathing Compensation (compensarea fluctuațiilor unghiului de vizualizare cu focalizarea);
 • Setare dedicată prezentărilor de produs și comutator bokeh printr-o singură atingere;
 • Microfon inteligent cu 3 capsule și directivitate variabilă;
 • Ecran LED tactil, rabatabil în unghi variabil, pentru monitorizare ușoară; 
 • Conectivitate stabilă și ușoară cu smartphone-ul.

 

 

 

Utilizatorii pot filma la calitate 4K 60p și pot face upgrade până la 4K 120p prin intermediul Creators Cloud, cu imagini extraordinar de fluide în slow-motion de până la 5x (max.). Cu o rată maximă de biți de 600 Mbps (4:2:2 10-bit, H.264 All-I) camera oferă o calitate buna a imaginii. Intervalul ISO standard se extinde de la 80 la 102400 atât pentru imaginile statice, cât și pentru înregistrarea video. Intervalul ISO extins pentru fotografii este de la 40 la 409600.

 

 

 

ZV-E1 dispune de funcția Real-time Trackingiv bazată pe AI ( exact ca la Sony A7R V – Vezi review Video ) care poate fi activată prin specificarea subiectului și apăsarea până la jumătate a butonului de declanșare. Noua cameră dispune de un sistem de autofocalizare AF hibrid și performant.

 

Mișcările involuntare de cameră sunt detectate și corectate pe 5 axe, iar stabilizarea imaginii in-body integrată pe această cameră de vlogging poate oferi o stabilizare buna cu o gamă largă de obiective, inclusiv cu obiective cu montură E care nu au stabilizare proprie.

 

 

O altă caracteristică uimitoare a modelului ZV-E1 este funcția Auto Framing pentru video, pe bază de inteligență artificială, ideală pentru înregistrarea interviurilor, a spectacolelor muzicale, a procesului de realizare a rețetelor și multe altele. Utilizând tehnologia de recunoaștere a subiectului bazată pe AI, funcția Auto Framing (Încadrare automată) decupează automat cadrul pentru a păstra subiectul în poziția principală, la realizarea de clipuri video.

 

 

AF cu AI de la Sony A7R V.

 

Chiar și fără a deplasa camera, încadrarea este ajustată în mod continuu pentru a urmări subiectul în mod fluid, funcție utilă și pentru situația în care filmarea este realizată de un singur om. Subiectul care urmează să fie urmărit poate fi selectat cu ușurință prin intermediul monitorului tactil al camerei sau în aplicația Creator’s App de pe un smartphone.

 

 

ZV-E1 dispune de un microfon de înaltă performanță cu 3 capsule și directivitate ajustabilă, care poate capta un sunet clar în contexte plasate în aer liber. Camera include, de asemenea, patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe cu interfață audio digitală, iar mufele pentru microfon și căști oferă capabilități audio extinse. Camera de vlogging dispune de energie neîntreruptă pentru înregistrări prelungite, datorită bateriei Z de mare capacitate de la Sony și a USB PD (Power Delivery) care acceptă încărcarea rapidă

 

 

 

Noul ZV-E1 va fi disponibilă începând din aprilie 2023 la o varietate de distribuitori autorizați Sony, la un preț de vânzare de aproximativ 13300 lei pentru body și 14800 lei pentru kitul cu obiectivul SEL2860. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si EMAG ( vezi oferta )Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).