Sony lanseaza noul action-cam FDR-X3000R

Sony a lansat astăzi noua cameră Action Cam 4K FDR-X3000R, care include o suită de tehnologii care nu au mai fost utilizate vreodată pentru camerele de tip POV. Printre ele se numără tehnologia patentată B.O.SS prezentă pe întreaga gamă premium Handycam de la Sony și a fost adaptată în premieră pentru utilizarea pe Action Cam.

Concepută pentru a se adapta schimbărilor permanente a scenariilor de utilizare, includerea tehnologiei B.O.SS în acest model reprezintă garanția că utilizatorul nu va trebui să-și mai facă griji că va obține o filmare tremurată sau instabilă și se poate concentra pe deplin asupra activității în care este implicat.

X3000R

Stabilizatorul de imagine B.O.SS a fost reproiectat și miniaturizat, camera FDR-X3000R rămânând extrem de compactă și, prin urmare, putând fi montată pe bicicletă, mașină sau ținută în mână utilizând o gamă de accesorii opționale care vor reda o imagine vizibil mai stabilăi în comparație cu modelele actuale. Funcția de stabilizare a imaginii compensează chiar și situațiile în care camera este expusă la șocuri, fiind disponibilă pentru înregistrări 4K și de mare viteză.

Camera vine la pachet cu cea mai nouă telecomandă Live-View Remote, care este cu aproximativ 30% mai mică decât predecesoarea sa, și poate fi atașată la accesorii montabile precum suportul opțional pentru ghidon de bicicletă VCT-HM2, cu ajutorul unui adaptor inclus în pachet.

Telecomanda poate fi purtată la încheietura mâinii sau atașată diverselor accesorii opționale, precum Shooting Grip (VCT-STG1) sau noul Finger Grip (AKA-FGP1), avantajul fiind controlul asupra setărilor de înregistrare, inclusiv al alimentării și opririi/pornirii înregistrării, fără să fie nevoie de atingerea camerei.

X3000R_4

De asemenea, utilizatorii pot controla camera prin intermediul smartphone-ului și tabletelor cu ajutorul aplicației gratuite PlayMemories Mobile. Noul model de cameră și telecomanda Live-View dispun de o interfață și un meniu similare, oferind indicații pentru setări care fac navigarea și personalizarea setărilor mult mai ușoare.

Pe lângă posibilitatea de a filma imagini spectaculoase în format 4K, noul model FDR-X3000R oferă opțiunea de a filma la intervale de aproximativ 8.3MP pentru a obține înregistări timelapse 4K uimitoareiv. Imaginile pot fi prelucrate cu software-ul pentru PC Action Cam Movie Creator și partajate cu prietenii.

Noul model include, de asemenea, și alte caracteristici care s-au dovedit foarte populare pe modelele existente de camere Action Cam. Noul model include funcții precum ajustarea unghiurilor – „larg”, „mediu” și „îngust” – și zoom de până la 3x, care se poate schimba în timpul înregistrării.

X3000R_5

De asemenea, camera dispune de funcția de înregistrare în buclă (loop), înregistrare de mare viteză în Full HD la 100p, pentru a obține filmări cu încetinitorul uimitoare, redarea în timp real prin intermediul platformei Ustream, fotografierea în serie (burst) și reglarea manuală a balansului de alb și de schimbare automată a expunerii.

FDR-X3000R este rezistentă la stropire, fiind de asemenea dotată cu o carcasă subacvatică etanșă, eficientă până la adâncimea de 60m. Dispune de un socket încorporat pentru trepied, ceea ce îi oferă flexibilitatea de a atașa o varietate de accesorii, fără a avea nevoie de un adaptor sau de o carcasă dedicată. Toate porturile au fost amplasate pe partea din spate a camerei, făcând mai ușoară utilizarea HDMI, a portului micro USB sau a mufei pentru microfon, chiar și atunci când camera este atașată la diverse accesorii Action Cam.

X3000R_7

Noua cameră FDR-X3000R va fi disponibilă în Europa din luna noiembrie, la prețul de aproximativ 600 de euro. AKA-FGP1 și AKA-MCP1 vor fi disponibile în Europa din luna noiembrie, la prețuri de aproximativ 25 și respectiv 35 de euro.