Sony FE 14mm F1.8 G Master – Obiectiv usor si luminos pentru arhitectura si astrofotografie

Sony extinde gama de obiective cu montură FE și lansează noul 14mm F1.8 GM. Acesta este un obiectiv compact superangular cu deschidere mare a diafragmei F1.8, care le permite utilizatorilor să surprindă lumea din noi perspective, mai ales în cazul fotografierii de peisaje, a lucrărilor arhitecturale, cerului înstelat sau diferitelor tipuri de spații interioare.

 

 

Noul obiectiv FE 14mm F1.8 GM are un design optic compact, măsoară doar 86 mm x 101 mm și cântărește doar 462 de grame, integrând o tehnologie optică avansată ce oferă rezoluție superbă și un contrast uimitor. Două elemente XA (elemente cu asfericitate extremă) mențin o rezoluție excelentă pe toată suprafața imaginii, chiar până în colțuri, totul într-un design compact și ușor. Două elemente ED din sticlă (dispersie foarte scăzută) și un element de sticlă super ED fac posibile o serie de rafinări optice care suprimă aberațiile cromatice, oferindun contrast excelent și redare precisă, indiferent de deschiderea diafragmei.

 

 

 

 

 

Obiectivul are doar 470 grame.

 

Obiectivul FE 14mm F1.8 GM oferă un bokeh frumos la o deschidere a diafragmei de F1.8, chiar și la o distanță focală de 14mm. Cu o distanță de focalizare minimă de 25cm, noul FE 14mm F1.8 GM oferă posibilități extinse pentru fotografii de tip gros plan, dar și pentru filmare, creând un efect bokeh spectaculos, specific gamei de obiective premium Sony G Master. În plus, elementele sale XA extrem de precise, o diafragmă circulară cu 9 lame și gestionarea optimă a aberațiilor cromatice îi permit lui FE 14mm F1.8 GM să producă un bokeh decent în fundal.

 

 

Folosind două motoare liniare XD (cu dinamică extremă), focalizarea este obținută și  urmărită cu precizie chiar și în cazul fotografierii la o adâncime de câmp mică, cu diafragma la F1.8, oferindu-le profesioniștilor siguranța de care au nevoie pentru a duce totul la bun sfârșit chiar și în condiții dificile. Mai mult, obiectivul FE 14mm F1.8 GM permite realizarea unei autofocalizări extrem de silențioase, cu vibrație minimă, pentru tranziții fluide, perfecte pentru realizarea de conținut video. Obiectivul este rezistent la praf și la umiditate oferă fiabilitatea de care este nevoie pentru supravietuire în condiții dificile. Elementul frontal al obiectivului este acoperit cu un strat special de fluorină ce respinge apa, uleiul și alte substanțe care ar putea fi nocive. Elementul din spate este și el acoperit cu fluorină, pentru a păstra suprafața curată în procesul de schimbare a filtrelor.

 

 

Noul obiectiv va fi disponibil în România începând din luna Mai la un preț aproximativ de 7800 lei. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si eMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).

 

 

 

Pentru cei curiosi am facut si un video despre Sony Alpha 1.