Sony FE 20-70mm F4 G a sosit – Echilibrul optim intre Plaja focala – Luminozitate si Calitate Optica

Sony  lansează FE 20-70mm F4 G (model – SEL2070G), care oferă un interval de zoom foarte larg, de 20-70 mm, într-un obiectiv compatibil full-frame compact și ușor. Are o deschidere constantă a diafragmei F4 pe întregul interval de zoom. FE 20-70MM F4 G este alegerea perfectă pentru o varietate de tipuri de conținut, de la vlogging și producție de filme, până la fotografie de portret și peisaje.

 

Noul obiectiv FE 20-70mm F4 G oferă o calitate uimitoare a imaginii și un efect bokeh superb, specifice modelelor cu optica Sony G. Cu două elemente AA (cu asfericitate avansată), un element asferic, trei elemente din sticlă ED (dispersie ultra scăzută) și un element asferic ED, designul optic de ultimă generație al acestui obiectiv corectează simultan aberațiile cromatice și sferice pentru o performanță optică extrem de ridicată pe întregul interval de zoom. Coating-urile optimizate adaugă acestui design optic superior o rezistență ridicată la efectele de ghosting și flare, pentru un contrast și o claritate extraordinare. Cu ajutorul senzorilor de imagine full frame se obține un efect bokeh frumos, îmbunătățit de o diafragmă circulară cu 9 lamele și de optimizarea o aberației sferice.

 

 

Distanța minimă de focalizare redusă a modelului FE 20-70mm F4 G facilitează apropierea fata de subiecti de mici dimensiuni, pentru a găsi unghiul ideal (0,3 metri la extremitatea intervalului larg și 0,25 metri la cea telefoto a intervalului de zoom atunci când este utilizată autofocalizarea AF).   Autofocusul obiectivului acționat de două motoare liniare XD, acestea asigură o focalizare rapidă, silențioasă și cu vibrații reduse. Stabilizarea de imagine Active Mode a camerelor foto din seria Alpha este foarte eficientă la intervalul extrem foarte extins de 20 mm al modelului FE 20-70mm F4 G, oferind o performanță excelentă de stabilizare a imaginii și menținând un unghi larg de vizualizare. Acest aspect poate fi deosebit de util pentru realizarea de filmări fluide și stabile din mână, în timpul mersului. Răspunsul liniar MF (Focalizare Manuală cu răspuns liniar) asigură că inelul de focalizare răspunde direct și fluid la un control subtil în timpul focalizării manuale, iar un inel de diafragmă independent oferă un control direct și intuitiv al deschiderii diafragmei.

 

 

Inelele de focalizare, zoom și deschidere a diafragmei implementate pe noul obiectiv FE 20-70mm F4 G au diametrul, lățimea și poziționarea optimizate pentru un control total la captarea imaginilor statice, dar și pentru versatilitate maximă la înregistrarea video. Butoanele personalizabile focus hold sunt amplasate în două locuri, pentru acces ușor și pentru control convenabil, iar un comutator dedicat modurilor de focalizare poziționat pe partea laterală a obiectivului face posibilă trecerea de la focalizarea automată la focalizarea manuală, adaptându-se rapid la schimbarea condițiilor de fotografiere. Chiar dacă obiectivul este unul superangular, acesta este compatibil cu filtrele cu polarizare circulară până în marginea obiectivului, astfel încât utilizatorul are un control creativ complet. De asemenea, include un comutator de blocare a diafragmei pentru a preveni schimbările nedorite în timpul fotografierii.

 

 

Nu în cele din urmă, FE 20-70mm F4 G are un design rezistent la praf și umiditate, iar elementul său frontal cu acoperire din fluorină respinge amprentele, praful, apa, uleiul și alte substanțe contaminante. Noul obiectiv FE 20-70mm F4 G va fi disponibil începând cu luna Februarie 2023 la un priet local de ~7900 lei. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si EMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).