Asteptarea a luat sfarsit – Noul Sony FE 35mm f/1.8 a fost lansat oficial

Sony FE 35mm f/1.8 a fost anuntat in urma cu cateva ore in mod oficial dupa cateva saptamani de zvonuri. Noul obiectiv vine sa completeze gama actuala de produse accesibile pentru senzorii Full-Frame. Optic vorbind obiectivul ar trebui sa fie pe masura mult apreciatului Sony 85 mm F1.8, acesta avand la interior 11 elemente optice. Deschiderea maxima a diafragmei este de F1.8, iar focala de 35 mm va ajunge la fel de indragita ca un Sony 85 mm, daca va performa optic la fel de bine. Constructia obiectivului este realizata din plastic, dar vine cu montura metalica si o greutate totala de doar 281 de grame. Pe corpul obiectivului se gaseste si un buton programabil, identic cu cel gasit pe 85 mm. Sony a integrat si cateva garnituri pentru protectia impotriva prafului si a stropilor de apa. Motorul de focus este liniar si promite o viteza de autofocus rapida si consistenta.

 

Focala de 35 mm este mult apreciata de 90% dintre fotografi, iar daca Sony FE 35mm f/1.8 va fi la fel de bun optic, acesta va fi foarte cumparat. Alaturi de un Sony A7 III si 1 baterie de rezerva, tot kit-ul va cantari 1 kilogram maxim, astfel are foarte mult sens sa fie integrat in multe din trusele fotografiilor. Poate fi un obiectiv perfect pentru fotografia de calatorie, fotografia de strada si foarte util la evenimente, pentru a fura cadre fara sa atraga prea multe priviri.

 

 

 

Specificatii cheie Sony FE 35mm f/1.8

 

 

  •  Compatibil cu senzorii APS-C si Full-Frame;
  •  Formula optica alcatuita din 11 elemente aranjate in 9 grupuri;
  • Constructie din plastic, montura metalica si izolare impotriva prafului si a stropilor de apa.
  • Motor de autofocus liniar;
  • Distanta minima de focus de 22 cm;
  • Diafragma cu 9 lamele rotunjite;
  • Diametru filtru: 55 mm;
  • Dimensiuni: 66 mm ( diametru )  x 73 mm ( lungime );
  • Greutate: 281 grame.

 

 

 

 

Sony FE 35mm f1 (1) Sony FE 35mm f1.8 - a7iii

Butonul programabil si comutatorul de focus sunt prezente in locul obisnuit.

Sony FE 35mm f/1.8 are o focala versatila, este foarte usor si pare bine construit. Acesta va fi disponibil pe rafturile magazinelor din Romania incepand cu prima saptamana a lunii Septembrie. Pretul estimat de vanzare va fi de aproximativ 3500 lei. In acest moment toata gama de aparate si obiective Sony pot fi cumparate de la F64 ( vezi oferta ) si de la eMAG ( vezi oferta ).