Sony FR7 – Camera PTZ Full-Frame pentru productii foto-video elaborate

Sony FR7 este cea mai avansata camera PTZ ( Pan-Tilt-Zoom ) disponibila pentru piata de consumer/entuziasti. Aceasta ofera montura Sony E si senzor Full-Frame cu control de la distanta pentru productie. Conectivitatea este un factor cheie alaturi de motorasele pas cu pas care permit miscari de doar 0.02 grade.Miscarile mecanismului de Pan variaza intre +/- 170 grade, iar inclinatia variaza intre -30 si + 195 grade. Camera poate memora pana la 100 de pozitii ale camerei.

 

Mecanismul este compatibil cu toate obiectivele Sony E, dar si cu teleobiectivele 100-400mm GM, 200-600mm G ( vezi material ), 400mm F2.8 GM ( vezi review ) si 600mm F4 ( vezi material ). Cu ultimele obiective mentionate mecanismul trebuie blocat in pozitia dorita, iar miscarea automata nu este posibila datorita greutatii.

 

Cam asa arata minunatia.

Conectivitatea include: Porturi LAN / Optic / SDI si Audio In.

 

Senzorul prezent in Sony FR7 este un Exmor R CMOS de 10.3 megapixeli care este similar cu cel din Sony FX6. Acesta ofera calitate excelenta in filmare 4K si o sensibilitate ISO aparte. Rezolutia inregistrarilor variaza intre 4K la 120 fps si 1080P la 240 fps. Pe partea de profile cinematice, noul PTZ include S-Cinetone – S-Log3 gamma –  S-Gamut3. Procesorul de imagine BIONZ XR controleaza sistemul de focus cu functionalitatile Fast Hybrid AF, Real-time Eye AF si Real-time Tracking.

 

Camera este capabila sa tina pasul, atat in fotografie, cat si in videografie. Controlul acestei camere poate fi facut de aproape, dar si de la distanta cu un set de unelte accesibile din software sau remote din aplicatia web. Inregistrarea materialelor se face pe 2 sloturi Combo CFexpress A si SD UHS-II.

 

Sony FR7 PTZ in actiune.

 

Sony FR7 PTZ este disponibila pe unele piete globale, incepand cu luna Noiembrie la 9700$, iar pe piata europeana ma astept sa o vedem pe la 11000 Euro. Livrat cu obiectivul FE PZ 28-135mm, FR7 va costa 12100$. Avand in vedere pretul este o camera PTZ de nisa care pe la noi nu va ajunge decat in circumstante speciale. Totusi, 100% se va putea aduce pe comanda pentru doritori. Echipamentele Sony sunt disponibile la F64 ( vezi oferta ) si EMAG ( vezi oferta ). Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).